Λικέρ με καφέ
- 125 γραμμάρια καφέ ψιλοκομμένο(ελληνικό)
- 2&1/2 φυλτζάνια τσαγιού κονιάκ.
- 1&1/2 φυλτζάνι τσαγιού νερό.
- 1&1/2 φυλτζάνι τσαγιού ζάχαρη.
- Άρωμα βανίλιας.
- Βάζουμε σε φιάλη γυάλινη τον καφέ το κονιάκ και το μισό νερό.Το αφήνουμε να μείνει 15 μέρες.
- Βράζουμε την ζάχαρη με το υπόλοιπο νερό 5 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε στη φιάλη με λίγη βανίλια.
- Αφήνουμε το λικέρ σε δροσερό μέρος τουλάχιστον μια εβδομάδα.
- Το περνάμε απο λεπτό τουλπάνι και το σερβίρουμε σε ποτηράκια του λικέρ αντί για καφέ η σε ποτήρια του κοκτέιλ με παγάκια!
Είναι ελαφρύ λικεράκι και ευπρόσδεκτο μετά το φαγητό!