Λικέρ μανταρίνι

Τα εσπεριδοειδή μας δίνουν θαυμάσια γλυκά ,ωραίες μαρμελάδες και υπέροχα λικέρ! Ένα από αυτά είναι και το μανταρίνι!
- 1 κιλό ζάχαρη,
- 1 κιλό μανταρίνια,
- 1 μοσχοκάρυδο ,
- 1-2 ξυλάκια κανέλα.
- 2 σταγόνες κίτρινο και 2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- κονιάκ
- Βάζουμε σε βάζο τα μανταρίνια φετάκια και φλούδες 2-3 μανταρινιών μόνο, λίγο κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
- Το ανακατεύουμε μέχρι να λυώσει η ζάχαρη .Το ανακινούμε γιαυτό το σκοπό κάθε 2-3 μέρες. Το αραιώνουμε με κονιάκ.Το αφήνουμε να σταθεί 20 μέρες τουλάχιστον.
- Το περνάμε από τουλπάνι, το αφήνουμε να κατακαθίσει και το ξαναπερνάμε από τουλπάνι σιγά -σιγά για να μην ξεσηκώσουμε αυτό που έμεινε στον πάτο.
- Αραιώνουμε ανάλογα με το γούστο μας ,πόσο δυνατό η γλυκό το θέλουμε.
- Επίσης με σύριγγα μετράμε τις σταγόνες του χρώματος που θα βάλουμε.