Λικέρ Λιμοντσέλο
- κιλά λεμόνια
- 1 λίτρο καθαρό αλκοόλ 90 %
- 800 γρ ζάχαρη
- 1 λίτρο νερό
- 1 χυμό λεμονιού
- Ένα μεγάλο βάζο με καπάκι
- Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα λεμόνια μας και αφαιρούμε την φλούδα, αλλά μόνο την φλούδα!! Βάζουμε τις φλούδες και το αλκοόλ στο βάζο για 12 μέρες.
- Μετά από 12 μέρες σουρώνουμε τις φλούδες σε μια καθαρή πετσέτα της κουζίνας και τα στραγγίζουμε, λίγο να βγει το υπόλοιπο ζουμί τους.
- Τα 800 γρ ζάχαρη και το ένα λίτρο νερό τα βράζουμε σε ένα σιρόπι και αφαιρούμε τον αφρό. Αλκοόλ, σιρόπι, χυμό λεμονιού, όλα μαζί ανακάτωμα και τα βάζουμε σε ενα μπουκάλι.
- Το προσφέρουμε κρύο και σε κρύα ποτήρια!
Ένα μυστικό ακόμα ! Μπορούμε να το βάλουμε και στην κατάψυξη, αφού είναι με 90% αλκοόλ!
Το σιρόπι δεν το βράζω πολύ. Ίσα για να διαλυθεί καλά η ζάχαρη κι αφού κρυώσει το ανακατεύω με το ποτό.