Λιγκουίνι Ογκρατέν
- 400 γρ λιγκουινι.
- 400 γρ τυριά [έμενταλ ,ρεγκάτο]
- 1 πακετο μανιτάρια πλευρώτους
- 3 πιπεριές [ κοκκινη,κίτρινη ,πορτοκαλί σε λωρίδες. ]
- 250 γρ.ζαμπον μπούτι σε κομματακια.
- 2 ντοματες ώριμες κομμενες κομμάτια
- 2 κρέμες γάλακτος.μικρες.
- αλατι πιπερι
- Σε 5 κουταλιές λάδι σωτάρουμε για λιγο τις πιπεριες,τα μανιτάρια, σε κομμάτια ,τις ντομάτες,και το ζαμπον.Κάνουμε μια σάλτσα λίγο ζουμερή.
- Βράζουμε το λιγκουινι αλ -ντεντε και ριχνουμε 2 κουταλιές λάδι.
- Σ'ενα πυρέξ βάζουμε το μισο λιγκουίνι,και τη μισή ποσότητα απο τυριά και σάλτσα.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο λιγκουινι και τελειωνουμε με τα τυριά.
- Χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε .
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.Πρέπει να γινει μια ωραία κρούστα.
Αν θέλουμε αντι για ζαμπόν βαζουμε μπέικον