Λαζάνια αλάδωτα με ταχίνι

Πρώτη φορά φτιάχνω μακαρόνια με ταχίνι μας άρεσαν πολύ! Ταχίνι και λαχανικά δίνουν μια επιπλέον νοστιμιά κι άρωμα στο νηστίσιμο φαγητό μας!
- 500 γραμ λαζάνια ή όποιο άλλο ζυμαρικό σας αρέσει,
- ντομάτες φρέσκιες σε κυβάκια ή ντοματάκια,
- 1 φλ, ντοματοπολτό,
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε κυβάκια ,
- 2 καρότα σε φέτες,
- 2-3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες,
- 1 πράσο ψιλοκομμένο,
- αλατοπίπερο, γαρύφαλλο,
- 2 φύλλα δάφνης,
- 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι,
- 2 l.νερό.
- Αχνίζουμε σε λίγο νερό το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο ψιλοκομμένο και τα ντοματάκια.
- Ρίχνουμε τον τοματοπολτό , το νερό και τα μυρωδικά και στο τέλος το ταχίνι αραιωμένο σε 1/2 φλ. χλιαρό νερό.
- Μόλις πάρει βράσει το νερό ρίχνουμε τα λαζάνια,χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας τακτικά στην αρχή μέχρι να βράσουν.
- Ίσως χρειαστεί λίγο νερό ακόμη {2 φλ. περίπου}.
Είναι μια παραλλαγή που έκανα σε Μοναστηριακή συνταγή με αλάδωτο κριθαράκι. Στην αρχική συνταγή το ψήνουν στο φούρνο εγώ το έφτιαξα στην κατσαρόλα γρήγορα και εύκολα!