Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

423-etoim-piato-dolmas1.jpg
Ντολμαδάκια με τόνο



Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και γιαούρτι

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 16 Μάιος 2015
none
Περιγραφή

Νόστιμη σούπα και ιδιαίτερη!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 20 γρ τοστ η άσπρο ψωμι
  • 2 κρεμμύδια
  • 3-4 σκελιδες σκόρδο
  • 1 Αυγο
  • 300 γρ κιμά αρνίσιο
  • Αλατι Φρεςκοτριμμενο πιπερι
  • Κύμινο
  • 1 πιπερια Κόκκινη
  • 600 γρ λάχανο
  • 2 κλωναρακια Θυμαρι και 2 μαντζουρανα
  • 1 τσιλι φρεσκο
  • 6 κ σ ελαιόλαδο
  • 800 μλ ζωμο απο κότα η κρέας
  • 50 γρ Βουτυρο
  • 150 γρ Κρεμα Γαλακτος
  • 15 γρ κορν φλαουερ
  • 150 γρ γιαουρτι 3,5%
  • Μαντζουράνα και θυμαρι για γαρνίρισμα
Οδηγίες
  1. Μουσκευουμε το ψωμι και το στίβουμε. Κόβουμε το κρεμμυδι και το σκόρδο σε κυβακια.
  2. Βαζουμε σε λεκάνη τον κιμά. Ριχνουμε μεσα το ψωμι, το αυγο, 1/4 απο τα κρεμμυδια, το μισο σκόρδο αλατι, πιπερι και κύμινο, βαζουμε στο ψυγείο.
  3. Καθαριζουμε την πιπερια και την κοβουμε σε κυβακια. Κοβουμε και το λάχανο σε λιγο μεγαλούτσικα κομματια.
  4. Βαζουμε νερο με αλατι να βράζει και ριχνουμε το λάχανο μεσα, βραζουμε για μονο 2 λεπτα. Το Στραγγίζουμε.
  5. Πλένουμε το θυμαρι και την ματζουρανα τα κοβουμε. Πλένουμε και κοβουμε στη μεση το τσιλι, βγαζουμε τα σπόρια που εχει μεσα.
  6. Σε κατσαρολα βαζουμε 2 κ σ ελαιόλαδο. Ριχνουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι και το σκόρδο και το τσιλι. Αφηνουμε λιγο να σωταριστουν, προσθετουμε και τον ζωμο και αφηνουμε για 10 λεπτα να σιγοβράσουν, μετα βγαζουμε το τσιλι ριχνουμε το βουτυρο και την κρεμα γαλακτος και με το μίνι πιμερ τα λιώνουμε.
  7. Ανακατεύουμε το κορν φλαουερ με το γιαουρτι και το ριχνουμε στο ζωμο, ριχνουμε και κυμινο, δοκιμαζουμε απο αλατι, πιπερι, αφηνουμε να παρει μια βραση. Κατεβαζουμε από τη φωτια στο μάτι της κουζίνας στο 1 και το κρατάω ζεστο ( εγω εχω απο το 1-9 )
  8. Σε τηγανι βαζουμε τις 2 κ σ λαδι. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας για 5 λεπτα. Τα ριχνουμε στην κατσαρολα με τον ζωμο. Στο ίδιο τηγάνι βαζουμε 2 κ σ λαδι και ριχνουμε μεσα το λάχανο και την πιπερια. Αφηνουμε για 4-5 λεπτα να σωταριστουν ,ριχνουμε αλατι, πιπερι και τα μυρωδικά δηλαδη θυμαρι και ματζουρανα. Ριχνουμε και αυτο μεσα στην κατσαρολα μας , ανακατεουμε Καλα και σερβιρουμε. Γαρνίρουμε με μαντζουρανα και θυμαρι.
Σχόλια
Σχόλιο από SORINA , Κυριακή, 24 Μάιος 2015
ανυπομονω να φτιαξω και να δοκιμασω αυτην τη σουπα...ελπιζω να γινει το ιδιο νοστιμη με μοσχαρισιο κιμα.....ευχαριστουμε bianka
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 25 Μάιος 2015
Sorina μου θα ειναι και με μοσχαρίσιο κιμά καλλο !!!! Αλλα αλλάζει η γευση του !!!! Δωκιμασε τωρα με μοσχαρίσιο και άλλη φορα με αρνίσιο και πες μου σε παρακαλω την γνώμη σου !!!!!
Μεταφορά στην κορυφή