Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

572-keikamigdalou1.jpg
Κέικ αμυγδάλου



Λαγός ή Κουνέλι κρασάτο στον Φούρνο

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 04 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πεντανόστιμο και αρωματικό φαγητό !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 λαγό ή κουνέλι σε μερίδες
  • 5 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 λίτρο κόκκινο κρασί γαλλικό   Burgunder
  • 90 γρ. κόκκινο ξύδι
  • 2 κ,σ. σπόρια κέδρο
  • 3 δάφνες
  • 2 τούφες δεντρολίβανο
  • 2 κ,σ. μέλι
  • 2 κ,σ. φυτίνη
  • 2 κ,σ. ντομάτα πελτέ
  • 2 κ,σ. βούτυρο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. Crème fraîche
  • Αλάτι,  πιπέρι
  • λίγο χυμό πορτοκάλι
  • 1|2 λίτρο ζωμό λαχανικών
Οδηγίες

 

  1. Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε και το βάζουμε σ’ ένα τάπερ
  2. Για την μαρινάτα, καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και  βάζουμε 90 γρ. κόκκινο ξύδι  2 κ,σ. σπόρια κέδρο, 3 δάφνες,  2 τούφες δεντρολίβανο και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το κρασί  και το ξύσμα
  3. Τα  βράζουμε για λίγο δυνατά και ρίχνουμε και το μέλι
  4. Ρίχνουμε την καυτή μαρινάτα στο κρέας,  κλείνουμε  με το καπάκι του τάπερ και το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες
  5. Βγάζουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με μια πετσέτα και αλατοπιπερώνουμε
  6. Στραγγίζουμε την μαρινάτα με ένα τρυπητό και παίρνουμε τα κρεμμύδια
  7. Τα καβουρδίζουμε καλά με την φυτίνη και το βούτυρο και προσθέτουμε και τον πελτέ
  8. Ρίχνουμε σιγά- σιγά λίγη από την μαρινάτα και αφήνουμε να βράσει
  9. Προσθέτουμε και ένα φύλλο  δάφνης,  λίγο δεντρολίβανο και το ζωμό λαχανικών
  10. Ρίχνουμε και το κρέας μέσα και λίγη από την μαρινάτα, δοκιμάζουμε και την γεύση
  11. Τα βάζουμε σε μια γάστρα, την σκεπάζουμε καλά και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά
  12. Βγάζουμε το κρέας από την γάστρα και στραγγίζουμε το ζουμάκι με ένα στραγγιστήρι
  13. Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το Crème fraîcheτο και βράζουμε για λίγο
  14. Δοκιμάζουμε  αν θέλει λίγο αλατάκι ή λίγο κρασί ακόμη και ρίχνουμε και λίγο χυμό πορτοκάλι, έτσι που να μας αρέσει
  15. Το δένουμε με λίγο Μονταμίν
  16. Σερβίρουμε το κρέας με την σάλτσα κρασιού
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Μου κάνει εντύπωση που βράζεις τη μαρινάτα σου. Συνήθως αυτό δεν το κάνουμε....Τι είναι το Μονταμίν;
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2010
Ναι Ηλιαννα ,την βραζουνε ετσι το εμαθα απο την πεθερα μου και μετα την ριχνουν στο κρεας
αχ ναι μονταμιν ειναι ο Νισιστες
Μεταφορά στην κορυφή