Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Λαγανίτσα γρήγορη

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Σάββατο, 11 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα αλεύρι ολικής
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • ½ φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
  • σουσάμι
Οδηγίες
  1. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και μαζεύουμε τη ζύμη. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη, έως ότου να ξεκολλάει από τα χέρια μας.
  2. Δουλεύουμε τη ζύμη με το κάτω μέρος του καρπού μας, διπλώνοντάς την για 5 λεπτά.
  3. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το τετράγωνο ταψί του φούρνου.
  4. Δίνουμε σχήμα στενής φρατζόλας στο ζυμάρι και την τοποθετούμε διαγώνια στο ταψί αφήνοντας έτσι χώρο στο ζυμάρι να φουσκώσει και να πλατύνει.
  5. Σκεπάζουμε με μια σακούλα όλο το ταψί και αφήνουμε το ψωμί να φουσκώσει για 1 ½ ώρα.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC πάνω-κάτω.
  7. Αφαιρούμε τη σακούλα, και κάνουμε δύο με τρεις διαγώνιες χαρακιές στη λαγάνα και πατάμε με τα δάχτυλα.
  8. Ψεκάζουμε με λίγο νεράκι την επιφάνεια και πασπαλίζουμε σουσάμι. Πατάμε ελαφρά να κολλήσει.
  9. Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου στους 200oC – με αντιστάσεις μόνο από κάτω για 15 λεπτά & συνεχίζουμε στους 180oC- με αντιστάσεις πάνω-κάτω για άλλα 15 λεπτά.
  10. Αφήνουμε τη λαγάνα να κρυώσει επάνω σε σχάρα και την κόβουμε μετά από 3 ώρες.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 11 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Λαχταριστή φαίνεται!!!
Το κόλπο για να ανέβει με την πλαστική σακούλα είναι πολύ καλό.
Εγώ όταν θέλω να ανεβάσω ζυμάρι, προθερμαίνω το φούρνο μου στους 40ο και ανεβαίνει πολύ γρήγορα το ζυμάρι μου.
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Ωραία ιδέα Hlianna το φούσκωμα στο φούρνο. Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω.
Σχόλιο από Πολυάνθη , Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εφτιαξα την γαλανίτσα πολύ γρήγορα αλλά και βγήκε νόστιμη.Θα την καθιερώσω καθημερινά!!!!!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή