Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Λαδένια ή λαδόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 20 Μάρτιος 2013
none
Περιγραφή

Παραδοσιακή πίτα της Κιμώλου .

 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8 άτομα
  •     Για τη ζύμη:
  •     750 γραμμ. αλεύρι σκληρό,
  •     1 φακελάκι μαγιά,
  •     4 κ.σ. λάδι,
  •     1 κ.γλ. αλάτι,
  •     1 1/2 φλ. χλιαρό νερό,
  •     3 ντομάτες ώριμες,
  •     2 χρωματιστές πιπεριές,
  •     3 ξερά κρεμμύδια,
  •     2 κ.γλ. ρίγανη,
  •     ψιλοκομμένες ελιές,
  •     αλάτι, πιπέρι,
  •     1/4 φλ. λάδι.
Οδηγίες
  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ.    Ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε, (ψιχουλιάζουμε), το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλά μας.    Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο, το αλάτι, ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και αφράτη που δεν κολλάει στα χέρια.
  2. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ. Βάζουμε μέσα τη ζύμη, σκεπάζουμε το μπολ καλά με μεμβράνη ή πετσέτα και την αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
  3. Αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες και τα υγρά τους και τις ψιλοκόβουμε σε καρέ. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε καρέ.
  4. Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί 36 εκ. ή το ρηχό ταψί του φούρνου μας.
  5. Με τα δάχτυλα απλώνουμε τη ζύμη μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τοποθετούμε επάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά, ντομάτες, κρεμμύδι, πιπεριές και τις ελιές ψιλοκομμένες. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το λάδι και ψήνουμε στους 170ο στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για 45-50΄ και μέχρι να ροδίσει .

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Θα τις πήγαιναν και μανιτάρια σε φέτες!
Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Λαδένια Κιμώλου

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή