Κρουασανάκια
- 500 μλ γάλα χλιαρό
- 200 γρ βούτυρο
- 250 γρ ζαχαρη
- 3 φακελακια μαγιά σε σκόνη
- 3 βανιλιες
- Μια πρεζά αλάτι,
- λίγη κανέλα
- Ένα αυγό
- Ένας κρόκος για επάλειψη
- 1 κιλο αλεύρι γοχ
- Δύο κουβερτούρες των 130 γρ η καθε μια
- Σε ενα μπωλ βαζουμε το χλιαρό γάλα με τις μαγιες, τη ζαχαρη κ 150γρ αλεύρι, ανακατεύουμε κ αφήνουμε για μισή ωρα να φουσκώσει σκεπασμένο.
- Ύστερα προσθέτουμε σε αυτό, το λιωμένο βούτυρο, βανιλιες, αυγό, αλάτι, κανέλα κ το υπόλοιπο αλεύρι κ ζυμώνουμε μεχρι να γίνει μια ευπλαστη κ μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη για μια ωρα.
- Παίρνουμε την ζύμη μας, αλευρωνουμε τον πάγκο μας κ ανοίγουμε φύλλο με τον πλαστη στρογγυλό κ το χαραζουμε κοβοντας σε τρίγωνα κομμάτια όπως κόβουμε μια τούρτα.
- Παίρνουμε το κάθε τριγωνο κ βαζουμε από την μεγάλη πλευρά 3 μικρες πλακετες κουβερτούρα, τυλίγουμε προς την μικρή πλευρά κ τοποθετούμε όλα μας τα κρουασάν σε βουτυρωμενα ταψιά .Τα αλείφουμε με λιωμένο βουτύρο κ τα σκεπάζουμε για ν φουσκώσουν για αλλη μισή ωρα.
- Ύστερα τα αλείφουμε με κρόκο αυγού κ τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα μεχρι να ρόδισουν περίπου 15 λεπτά
Η συνταγή από Εffie Chiotou