Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Κρουασάν με Φλόρα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
24 κομμάτια
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 8 γρ. μπέικιν
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 130 γρ. βούτυρο
  • 70 γρ. γιαούρτι με όλα τα λιπαρά και λίγο στραγγισμένο
  • 2 κ,σ. μαρμελάδα ροδάκινο ή Νουτέλα

Γαρνιτούρα

  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • λίγη ζεστή μαρμελάδα

Ντεκόρ

  • κουβερτούρα
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι, προσθέτουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και το γιαούρτι και κάνουμε μια ζύμη
  2. Μοιράζουμε την ζύμη σε 3 μέρη
  3. Βάζουμε αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε ένα φύλλο
  4. Επάνω στο φύλλο βάζουμε την 24αρα φόρμα μας ,και κόβουμε γύρω- γύρω
  5. Σε ένα ταψί του φούρνου βάζουμε ένα λαδόχαρτο
  6. Ανάβουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
  7. Αυτό το στρογγυλό φύλλο το κόβουμε σε 8 κομμάτια σε σχήμα τρίγωνο βέβαια
  8. Βάζουμε σε κάθε τρίγωνο 1 κ,γ. μαρμελάδα ή μερέντα και το αλείφουμε
  9. Αρχίζουμε από το φαρδύ μέρος να τα τυλίγουμε και με την ραφή τα βάζουμε στο ταψί
  10. Το υπόλοιπο ζυμάρι το ενώνουμε και κάνουμε το ίδιο
  11. Τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά
  12. Με την άχνη και την ζεστή μαρμελάδα, κάνουμε ένα όχι πολύ ρευστό γλάσο και με αυτό αλείφουμε τα κρουασάν
  13. Μετά με την λιωμένη κουβερτούρα, κάνουμε μερικές λεπτές γραμμούλες επάνω στα κρουασάν



Λίγα μυστικά ακόμα
Οι φωτογραφίες της συνταγής από την Hlianna.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Mπορώ να πω ότι το ζυμάρι αυτό για κρουασάν είναι πολύ καλύτερο και πιο υγειινό από τη σφολιάτα. Μια ιδέα καταπληκτική, μπράβο, Bianka!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 08 Οκτώβριος 2009
Πολύ ωραία συνταγή!!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 08 Οκτώβριος 2009
Μπραβο Ηλιαννα μου χαρηκα που σασ αρεσαν,αα,ναι μπορητε να τα πασπαλισετε και με αχνη για οσουσ δεν αρεσει η σοκολατα
Μεταφορά στην κορυφή