Κρεμμυδόψωμο
-
500 γρ. αλεύρι και λίγο ακόμη για το πλάσιμο
-
1 κ,γ. αλάτι
-
180 γρ. γάλα
-
40 γρ. μαργαρίνη
-
42 γρ. μαγιά φρέσκια
-
1 κ,σ. ζάχαρη
-
1 κ.γ. κάρυ (προαιρετικά)
-
250 γρ. κρεμμύδια σε κύβους κομμένα
-
λίγο βούτυρο ή μπέικον (για να ψηθούν τα κρεμμύδια μέσα)
-
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα του ψωμιού
-
Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε μέσα την μαγιά
-
Μετά ανακατεύουμε όλα τα άλλα υλικά όλα μαζί
-
Στο τέλος προσθέτουμε και τα κρεμμύδια σε κύβους και ψημμένα μέσα σε λίγο βούτυρο ή μπέικον, αλλά δεν ζυμώνουμε πολύ, για να μην λειώσουν μέσα στην ζύμη μας
-
Αφήνουμε την ζύμη να ανέβει
-
Ανάβουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς
-
Πλάθουμε σε καρβελάκι, το βάζουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα και αφήνουμε πάλι να ανέβει
-
Αλείφουμε την φρατζόλα με κρόκο αυγού και ψήνουμε για 60 λεπτά
-
Φτιάξτε την διπλή δόση γιατί....εξαφανίζεται !!
μπραβο τρελοφουρναρισα.
μπραβο τρελοφουρναρισα.