Κρέμα ανάλαφρη με σιμιγδάλι
- 1/2 λίτρο γάλα 1.5%
- 4 κ. σ. σιμιγδάλι
- Λίγο ξύσμα λεμόνι
- Μια βανίλια
- 1/2 κ,γλ. μπεικιν
- 4-5 κ. σ. περίπου Ζάχαρη ανάλογα με τα γούστα μας
- Βάζουμε το γάλα να βράσει. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και την βανιλια με το ξυσμα ,ζάχαρη και ανακατεύουμε λίγο, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε λίγο να φουσκώσει το σιμιγδαλι.
- Το παίρνουμε από το μάτι της κουζίνας και βάζουμε την κατσαρόλα μεσα σε κρύο νερό ,ρίχνουμε και το μπεικιν, ανακατεύουμε με το μίξερ στο δυνατό και χτυπάμε για 5 λεπτα ώσπου να φουσκώσει και να γίνει μια ωραία αφράτη κρέμα, αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο γάλα.
- Αν θελουμε Βάζουμε το μίγμα στον Κουβά του μίξερ και αφήνουμε να το χτυπηση το μίξερ.
- Μπορούμε να μοιράσουμε την κρέμα και να βάλουμε μεσα μερεντα ή κακάο, έτσι θα έχουμε μια σοκολατωδη κρέμα.
- Μπορούμε να γεμίσουμε με την κρέμα αυτή και τούρτες.
- Μπορούμε να την συνοδεψουμε και με κομπόστα από διάφορα φρούτα
- Τη σερβίρουμε σε ποτήρια και ανάμεσα μπορούμε να βάλουμε διάφορα πράγματα, όπως κομπόστα από φρούτα, ή μπισκότα. Ή σοκολάτα ή ό,τι άλλο θέλουμε εμείς. Στη φωτογραφία είναι με κομπόστα νεκταρίνι ανάμεσα στις στρώσεις.
Μπορούμε να τρίψουμε και σοκολάτα ανάμεσα η να βάλουμε τριμμενα αμαρετινι τα ιταλικά μπισκοτάκια με την γεύση πικραμύγδαλο
Για την κομπόστα νεκταρινια: εβαλα μια κ. σ. βούτυρο και σοτάρισα τα νεκταρίνια, μετά λίγη ζάχαρη και βανιλια το έσβησα με λικέρ,αν είχα τσερι θα έβαζα από αυτό ,μετά το άφησα 5 λεπτα και το τράβηξα από το μάτι έγινε πολυ ωραία γευστική κομπόστα Η την σερβίρουμε σκέτη !!
Δεν έχει όρια, ο,τι έχουμε και μας αρέσει βάζουμε για να την σερβίρουμε
Θα δοκιμαστεί σύντομα.