Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3986-mpriosmaskarponeken.jpg
Brioche με Μασκαρπόνε



Κουλουράκια τηγανιτά

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2011
none
Περιγραφή

Κουλουράκια που μοιάζουν πολύ με τις δίπλες στη γεύση, χωρίς αυγά όμως!

Συστατικά
  •     1 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  •     1 φλ. λάδι,
  •     χυμό 2 πορτοκαλιών,
  •     1 ποτηράκι κρασιού ρακί ή κονιάκ,
  •     ξύσμα ενός πορτοκαλιού,
  •     2 φακελάκια μαγιά,
  •     λάδι για το τηγάνι,
  •     νερό χλιαρό όσο πάρει.

    Για το σερβίρισμα:

  •     1 φλ. μέλι,
  •     1 φλ. ζάχαρη,
  •     σουσάμι ή καρύδια τριμμένα και κανέλα.
Οδηγίες



  1.  Σε λεκανίτσα ρίχνουμε όλα υλικά, εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε να ενωθούν.    Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο προσέχοντας να μην μας γίνει σφιχτή η ζύμη αλλά μαλακιά, αφράτη.    Σκεπάζουμε και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.
  2.  Πλάθουμε ό,τι σχέδιο μας αρέσει και αφήνουμε πάλι μισή ώρα να ξαναφουσκώσουν.
  3.  Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας 5' τα υλικά μας.
  4.  Βάζουμε να κάψει το λάδι και τηγανίζουμε τα γλυκάκια μας.
  5.  Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στο σιρόπι μας, που έχει χλιαρύνει, τα γυρίζουμε να σιροπιαστούν καλά και βάζουμε σε πιατέλα.
  6.  Σερβίρουμε με σουσάμι ή καρύδια και κανέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Πολύ γευστικά αν και νηστίσιμα γλυκάκια για όλες τις ώρες!!

Τη συνταγή την βρήκα σε βιβλιαράκι με την ονομασία "Τηγανιτά κουλουράκια’’

Σχόλια
Σχόλιο από TOULINI , Σάββατο, 27 Σεπτέμβριος 2014
ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΛΑΓΚΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ Η ΜΑΛΑΚΑ????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 27 Σεπτέμβριος 2014
Αν τα προσέξουμε στο σιρόπιασμα γίνονται πολύ τραγανά TOULINI.
Ζεστά τα κουλουράκια χλιαρό το σιρόπι!
Μεταφορά στην κορυφή