Κουλουράκια τηγανιτά
- 1 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
- 1 φλ. λάδι,
- χυμό 2 πορτοκαλιών,
- 1 ποτηράκι κρασιού ρακί ή κονιάκ,
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού,
- 2 φακελάκια μαγιά,
- λάδι για το τηγάνι,
- νερό χλιαρό όσο πάρει.
Για το σερβίρισμα:
- 1 φλ. μέλι,
- 1 φλ. ζάχαρη,
- σουσάμι ή καρύδια τριμμένα και κανέλα.
- Σε λεκανίτσα ρίχνουμε όλα υλικά, εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο προσέχοντας να μην μας γίνει σφιχτή η ζύμη αλλά μαλακιά, αφράτη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.
- Πλάθουμε ό,τι σχέδιο μας αρέσει και αφήνουμε πάλι μισή ώρα να ξαναφουσκώσουν.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας 5' τα υλικά μας.
- Βάζουμε να κάψει το λάδι και τηγανίζουμε τα γλυκάκια μας.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στο σιρόπι μας, που έχει χλιαρύνει, τα γυρίζουμε να σιροπιαστούν καλά και βάζουμε σε πιατέλα.
- Σερβίρουμε με σουσάμι ή καρύδια και κανέλα.
Πολύ γευστικά αν και νηστίσιμα γλυκάκια για όλες τις ώρες!!
Τη συνταγή την βρήκα σε βιβλιαράκι με την ονομασία "Τηγανιτά κουλουράκια’’
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Ζεστά τα κουλουράκια χλιαρό το σιρόπι!