Κουλουράκια πασχαλινά
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 240 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο.
- 6 αυγά ( αφαιρώ τα δυο ασπράδια).
- 350 γραμμάρια ζάχαρη.
- 1/2 κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο, χλιαρό.
- 30 γραμμάρια αμμωνία.
- 4 βανίλιες.
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό.
Οδηγίες
- Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά για λίγες ώρες εκτός ψυγείου , να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Χτυπάμε το βούτυρο ,με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τ αυγά και εξακολουθούμε για λίγο το χτύπημα. Ρίχνουμε την αμμωνία που έχουμε διαλύσει στο χλιαρό γάλα. Ρίχνουμε λίγο- λίγο και το αλεύρι με τις βανίλιες, και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Η ζύμη μας πρέπει να είναι απαλή αλλά να μην κολλάει στα δάχτυλα. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας στρογγυλά η ότι άλλο σχήμα θέλουμε.
- Στην λαμαρίνα του φούρνου, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα κουλούρια σε απόσταση μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν αρκετά.
- Ψήνουμε στους 180 με αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 20 -25 λεπτά.
Σχόλια
Πολύ ωραία τα κουλουράκια σου, Τζένη! Με υγεία και του Χρόνου να φτιάξεις τα πασχαλινά σου! Καλό Πάσχα!!!
Ευχαριστώ πολύ Ηλιάννα μου!Καλό πάσχα με υγεία και χαρά εύχομαι σε σένα και την οικογένειά σου!!
Ωραιότατα κουλουράκια!!Καλό Πάσχα με υγεία Τζένη!!
Ευχαριστώ Βασιλική!Καλό Πάσχα σε σένα και τους αγαπημένους σου!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΕΤΣΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΧΛΙΑΡΟ ΓΑΛΑ.