Κουλουράκια με εσπεριδοειδή
- 1 φλ.τσαγιου φρ. βουτυρο (ή ο, τι λιπαντικη ουσια θελετε)
- 1 φλ.τσαγιου ζαχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιου γαλα
- 4 φλ. τσαγιου αλευρι
- 2 κροκους
- 1 μπεϊκιν
- 1 σφηνακι γκραν μαρνιε (το κιτρινο)
- ξυσμα πορτοκαλι και λεμονι και μανταρινι
- Χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη ν ασπρισουν καλα. Προσθετουμε τους κροκους και συνεχιζουμε το χτυπημα.
- Ριχνουμε εναλλαξ το γαλα με το αλευρι,το μπεϊκιν, προσθετουμε το λικερ και το ξυσμα.
- Ζυμωνουμε και πλαθουμε τα κουλουρακια μας σε σχεδια που μας αρεσουν.
- Γυαλιζουμε με αυγο και ψηνουμε σε 180 βαθμους για 15 λεπτα περιπου, αναλογα και τον φουρνο μας παντα, πρεπει να παρουν χρυσο χρωμα.