Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κουλουράκια λεμόνι βανίλια

recipe image
Προστέθηκε απόErmioni, Σάββατο, 02 Μάιος 2009
none
Περιγραφή Εύκολα και γρήγορα αλλά και μοσχομυριστά κουλουράκια !
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 1 αυγό
  • ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
  • λίγο αλάτι
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • τους σπόρους από ένα περικάρπιο βανιλλιας ή βανιλλινη
  • ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
  1. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρα κομμάτια, κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθετουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μία λεκάνη.
  2. Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός απο τα αμύγδαλα.
  3. Αλέθουμε τα αμύγδαλα και τα βάζουμε στην ζύμη.
  4. Tην αφήνουμε για μία με δυο ώρες σε μεμβράνη στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
  5. Παίρνουμε την ζύμη μας και την κάνουμε μπαστούνι (σαν ρολό), όσο πιο στενό και μακρύ θέλουμε, και κόβουμε φέτες.
  6. Bάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  7. Mολις βγουν τα πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Προσέχουμε να μην παραψηθούν, γιατί θα γίνουν σκληρά.
  • Εγώ δεν αγοράζω ποτέ ασπρισμένα αμύγδαλα, απλως καθαρίζω τις φλούδες ρίχνοντας βραστό νερό, τα αφήνω για μερικά λεπτά και τα καθαρίζω.
  • Ούτε ζάχαρη άχνη αγοράζω, βάζω κανονική ζάχαρη στο μούλτι και γίνεται πολύ ψιλή. Γλυτώνω και κοπο (αν δεν εχω στο σπίτι), αλλά και χρόνο.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή