Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κουλουράκια λαδιού

recipe image
Προστέθηκε απόxtatos@gmail.com, Τρίτη, 24 Αύγουστος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Εύκολη συνταγή που τα παιδάκια σας θα την ευχαριστηθούν ! Αλλά και εσείς που μπορείτε να τα φάτε απο το πρωί μέχρι το βράδυ ! !

Συστατικά

1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό από πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
χυμό από λεμόνι
1 κ .. γλ . Σόδα
1 κ .. γλ . μπεικιν
1 κ . σ . ξύσμα από πορτοκάλι και από λεμόνι
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ( μπορεί να πάρει και λίγο παραπάνω )

Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε το λάδι , το χυμό πορτοκαλιού , τη ζάχαρη και τα ξύσματα σε μια λεκάνη .
  2. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό λεμονιού και τη ρίχνουμε στο μείγμα ..
  3. Ανακατεύουμε το μπεικιν με το αλεύρι και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα , μέχρι να γίνει η ζύμη σφιχτή .
  4. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα ( μισή ώρα περίπου )
Λίγα μυστικά ακόμα

Ένας άλλος τρόπος είναι αφού τα φτιάξετε και κρυώσουν , βάλτε σε μικρό μπολ 2 κουταλιές της σούπας μερεντα και 1 κουταλιά της σούπας γάλα και ανακατέψτε , το περιχύνετε από πάνω και κ α λ η σας ο ρ ε ξ η !!!!!!!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 28 Αύγουστος 2010
Νόστιμα και νηστίσιμα κουλουράκια μάς έδωσες!!!!Πιστεύω η θερμοκρασία να είναι στους 180 βαθμούς.
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 28 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιοτατα και η εκδοχη για την μερεντα,η χαρα των παιδιων!
Σχόλιο από xtatos@gmail.com , Κυριακή, 29 Αύγουστος 2010
εγω τα ψηνω πανω κατω στουσ 160-170 c και 10' πριν το τελοσ τα βαζω στον αερα για να παρουν ενα ομοιομορφο χρωμα
Σχόλιο από xtatos@gmail.com , Κυριακή, 29 Αύγουστος 2010
ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΦΑΚΙΑ!!!!!!!
Σχόλιο από soulli , Δευτέρα, 29 Νοέμβριος 2010
πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μίξερ ή γινεται και με το χέρι???
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 29 Νοέμβριος 2010
Το βήμα 1 καλύτερα να το χτυπήσεις με το μίξερ ή και μίξερ χειρός για να διαλυθεί η ζάχαρη.Τα υπόλοιπα βήματα όπως εσύ θέλεις, το ίδιο είναι.
Σχόλιο από xtatos@gmail.com , Δευτέρα, 29 Νοέμβριος 2010
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΞΕΡ ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ 1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 29 Νοέμβριος 2010
ναι σωστα
και εγω θα το χτυπουσα πρωτα με το μιξερ
αλλα και με την ζαχαρη αχνη γινονται πολυ ωραια και απαλα
Σχόλιο από soulli , Τρίτη, 30 Νοέμβριος 2010
Τι να σας πώ???Τέτοιο μοσχοβόλημα το σπιτάκι μου δεν είχε ξαναδει!!!Γίνανε υπέροχα.Τραγανά και ευοδιαστά!!!!Την επόμενη φορά(που θα είναι πολύ σύντομα)θα δοκιμάσω με την άχνη....
Μήπως να δηλώσω συμμετοχή στο Master Chef 2 ????χιχιχιχιΑν μπορέσω θα περάσω και φώτο.
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 30 Νοέμβριος 2010
Η φωτογραφία από τη Soulli, που έφτιαξε τη συνταγή!


Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 30 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image


ενα μπραβο για την ωραια συνταγη
Soulli, σου εγειναν πολυ ωραια μπραβο
ναι να δωκιμασης και με αχνη οχι μονο στα κουλουρακια αλλα και σε κεικ αντι για ζαχαρη βαλε αχνη,και θα δης
Μεταφορά στην κορυφή