Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1964-xtapodakisouvlaki111.jpg
Χταπόδι σουβλάκι



Κοτούλες Αφράτες

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 04 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Όμορφες, αφράτες κοτούλες για...φάγωμα !

Συστατικά
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1  αυγό
  • 200 γρ. μυζήθρα
  • 375 γρ. αλεύρι  ίσως και λίγο περισσότερο
  • 3 κ,γ. μπέικιν

Για το άλειμμα

  • 1 κρόκο αυγού

Για τα μάτια

  • σταφίδες για τα ματάκια

Για την μύτη

  • αμύγδαλα  καρφάκια

Γέμιση

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • 3 κ,σ. νερό
  • 200 γρ. φουντούκια αλεσμένα η καρύδια
  • 200 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

Ντεκόρ

  • κουβερτούρα όση πάρει
Οδηγίες

  1. Χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό και ρίχνουμε και την μυζήθρα
  2. Ανακατεύουμε και το αλεύρι με το μπέικιν, ρίχνουμε το μισό στο μίγμα και
  3. το άλλο μισό το προσθέτουμε σιγά- σιγά ζυμώνοντας με τα χέρια
  4. Αφήνουμε την ζύμη για 30 -40 λεπτά στο ψυγείο για να φουσκώσει και να αφρατέψει λίγο
  5. Βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου
  6. Κόβουμε  ζύμη κάνουμε το σώμα και το τοποθετούμε στο ταψί
  7. Με ένα μικρό μπαστουνάκι κάνουμε το κεφάλι,  κόβουμε λίγο στην άκρη για την μύτη και καρφώνουμε ένα καρφάκι από αμύγδαλο
  8. Βάζουμε και μια σταφίδα για μάτι
  9. Κάνουμε την ουρά
  10. Κόβουμε  ένα κομμάτι ζύμη σε μισοφέγγαρο,  το κολλάμε στο σώμα και με ένα ψαλίδι κάνουμε 5 ψαλιδιές και τα ξεχωρίζουμε
  11. Αλείφουμε με αυγό και στο κέντρο με ένα  κουτάλι σούπας βάζουμε λίγη από την γέμιση
  12. Ψήνουμε για 20 λεπτά, ίσως και λιγότερο ή περισσότερο αναλόγως τον φούρνο μας
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν μας περισσέψει γέμιση την βάζουμε στην κατάψυξη  ή την χρησιμοποιούμε για γέμιση σε τούρτα

Τιπ ζύμης

Αν θέλουμε κάνουμε την ζύμη για φλώρα

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 3 κρόκους
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. γεμάτες μπέικιν
  1. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 5 λεπτά, ρίχνουμε τις βανίλιες και  τους κρόκους και χτυπάμε ακόμη για λίγο
  2. Ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν
  3. Ρίχνουμε σιγά- σιγά το αλεύρι  στο μίγμα και το γάλα και χτυπάμε για 5 λεπτά
  4. Μετά την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 07 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχες ζωγραφιστές εορταστικές κοτούλες!!!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 07 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Και οι 2 παραλλαγές της ζύμης είναι πολύ καλές, αλλά το σχήμα κλέβει την "παράσταση"
Σχόλιο από marianta , Κυριακή, 07 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αυτές τις κοτούλες δεν χορταίνεις να τις βλέπεις. Και να τις δαγκώνεις.
Σχόλιο από Πολυάνθη , Κυριακή, 07 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τί γλυκούληκες που είναι Μπιάνκα!!!!!
Υπέροχες!!!!!
Σχόλιο από marilou , Δευτέρα, 08 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Έργο τέχνης είναι Bianka μου.
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 23 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Δεν μου γλυτώνουν φέτος,πολύ όμορφες κοτούλες!!!!!!
Μπράβο Μπιάνκα!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 23 Απρίλιος 2011
Μπιάνκα έφτιαξα τις αφράτες κοτούλες σου,πολύ όμορφες μπράβο!!!!εγώ έβαλα κονιάκ και όχι νερό και ζάχαρη καστανή στη γέμιση!!!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 23 Απρίλιος 2011
Η φωτογραφία από τη Βασιλική που έφτιαξε τη συνταγή.


Μεταφορά στην κορυφή