Κοτόπουλο ζελέ
- 3 μερίδες κοτόπουλου ,βρασμένο και κομμένο κομματάκια.
- 2 αυγά βρασμένα και κομμένα ροδέλλες.
- 2 ντομάτες σκληρές κομμένες κομματάκια.
- 3 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι.
- 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη.
- 1 κουταλιά της σούπας ξερό δυόσμο.
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη ροδέλες .
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη ροδέλες.
- 1/2 αγγουράκι κομμένο κομματάκια.
- αλάτι πιπέρι
- 7φύλλα ζελατίνας.
- 650 γραμμάρια ζωμό κότας η ζεστό νερό με οικολογικό ζωμό κότας μέσα διαλυμένο.
- Μουσκεύουμε για λίγο σε κρύο νερό τα φύλλα της ζελατίνας. Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο ζεστό ζωμό με το ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά!
- Στρώνουμε με ζωμό τον πυθμένα και τα τοιχώματα μιας μέτριας φόρμας(30 εκ) λίγο το κρυώνουμε και κολλάμε συμμετρικά τις ροδέλες του αυγού και τις πιπεριές. Το αφήνουμε να παγώσει λίγο και μετά βάζουμε ολα τα υλικά,που προηγουμένως ανακατέψαμε.
- Σιγά-σιγά προσθέτουμε το ζωμό και το αφήνουμε να παγώσει 3 ώρες τουλάχιστον.
- Το ξεφορμάρουμε βυθίζοντας το για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό. Το κόβουμε φέτες.
- Είναι ιδανικό για μπουφέ, εμφανίσιμο και νόστιμο!
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αγγουράκι με αγγουράκι τουρσί.Και τις πιπεριές με πιπεράκια τουρσί ψιλοκομμένα όλα, για πιό πικάντικη γεύση. Εγώ χρησιμοποιώ φρέσκα!
μραβο για την συνταγη