Κοτόπουλο τεριγιάκι εύκολο
- 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο σε κυβάκια
- 1 κούπα σάλτσα τεριγιάκι ( στα μεγάλα σούπερ μάρκετ στα ασιατικά προϊόντα)
- Λίγη ζάχαρη
- 1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίτζερ στον τρίφτη του κρεμμυδιού
- 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
- Μπορούμε να φτιάξουμε σουβλάκια κόβοντας κυβάκια το κοτόπουλο μας ή να κόψουμε λεπτές φέτες για φιλετάκια κοτόπουλου, εσείς διαλέγετε.
- Σε μπολ βάζουμε τα υλικά για τη μαρινάδα, τη σάλτσα, ζάχαρη, τζίντζερ, σκόρδο και τα ανακατεύουμε. Αλείφουμε με τη σάλτσα μας το κοτόπουλο, κομμάτια ή φέτες ή τα βουτάμε και τα Αφήνουμε στη μαρινάδα για 1 με 2 ώρες ή και περισσότερο.
- Περνάμε σε καλαμάκια το κοτόπουλο για σουβλάκια και ψήνουμε ή στο σχαροτήγανο ή σε τεφάλ τηγάνι ή στο γκριλ του φούρνου για λίγη ώρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Σερβίρω με ρύζι ατμού και τσάτνεϋ τσίλι καυτερό
Η ευκολότερη εκδοχή για κοτόπουλο τεριγιάκι από τον Καλλίδη.