Κοτόπουλο παϊδάκια στο φούρνο
- 1 κοτόπουλο μέτριο ,σε παϊδάκια.
- 2 σκελίδες σκόρδο.
- 3-4 κόκκους μπαχάρι.
- Λίγους κόκκους πιπέρι.
- 4 κουταλιές μπαλσάμικο.
- 5 κουταλιές λάδι.
- 2 κουταλιές μουστάρδα.
- Πάπρικα γλυκειά.
- Λίγη χλωρή η ξερή ρίγανη.
- λίγο θυμάρι.
- 1 κουταλιά αλάτι χοντρό.
- Πιπέρι μαύρο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι το μπαλσάμικο το σκόρδο και τα μπαχαρικά,και ανακατεύουμε . Προσθέτουμε τα παϊδάκια του κοτόπουλου, και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το μείγμα της μαρινάδας .
- Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ωρες. Καλύτερα θα ήταν να βάλουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα από το βράδυ. Πριν βάλουμε το κρέας για ψήσιμο αλείφουμε τα κομμάτια με την μουστάρδα πολύ καλά.
- Τοποθετούμε τα παϊδάκια με τη μαρινάδα σε ευρύχωρο ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει δυο λαδόκολλες, και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο , στους 200 βαθμούς για 1 περίπου ώρα.
- Αν το ζουμάκι του κοτόπουλου είναι νερουλό, το δένουμε με μια κουταλιά κορν-φλάουρ.
Η συνταγή είναι της Αργυρώς με κάποιες δικές μου παρεμβάσεις.