Κοτόπουλο με κριθαράκι στην κατσαρόλα
•2 στήθη κοτόπουλου σε μπουκιές,
•2 φλ. κριθαράκι,κατά προτίμηση χοντρό,
•3 κ.σ. λάδι,
•2 κ.σ. βούτυρο,
•1/4 φλ. γάλα,
•1/2 φλ. τυρί τριμμένο,
•αλατοπίπερο.
- Σοτάρουμε τις μπουκιές κοτόπουλου στο λάδι 15 λεπτά να ροδίσουν.
- Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες. το στραγγίζουμε.
- Ανακατεύουμε το τριμμένο τυρί, το βούτυρο και το γάλα σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το κριθαράκι, αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμη λίγο γάλα.
- Προσθέτουμε τέλος τις σοταρισμένες μπουκίτσες, αλατοπιπερώνουμε και ενώνουμε τα υλικά. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
Εγώ χρειάστηκα 1/2 φλ. γάλα για να μην είναι πολύ πηχτή η σάλτσα.