Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1244-taxinopita erotas.jpg
Ταχινόπιτα



Koτόπουλο με αρωματικά στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009
none
Περιγραφή Το κοτόπουλο αυτό είναι και μια διαφορετική εκδοχή ακόμα και για χριστουγεννιάτικο φαγητό αντί για γαλοπούλα, κοτόπουλο. Εγώ το κάνω συχνά. Η ευωδιά του είναι άλλο πράγμα….Έτσι η πέτσα γίνεται πιο τραγανή, το κρέας πιο ζουμερό και αρωματικό
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κοτόπουλο με την πέτσα του με τα όλα του
  • μισό πακέτο βούτυρο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • διάφορα φρέσκα αρωματικά (λίγο βασιλικό, μερικά φύλλα μαντζουράνα, 1 κ/κι θυμάρι, 1 κ/κι ρίγανη, 2 φύλλα δάφνη)
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • μερικές σταγόνες ταμπάσκο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλ/νι ξερό κρασί
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 2 ντομάτες σε κυβάκια
Οδηγίες
  1. Πρώτα φτιάχνω το μείγμα που θα αλείψω το κοτοπουλάκι.
  2. Στο μπλέντερ βάζω το βούτυρο, αρωματικά, σκόρδο, ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και κτυπώ μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν ένα μείγμα. Αυτό το έχω να περιμένει.
  3. Πλένω καλά το κοτόπουλο, το σκουπίζω, το αλατοπιπερώνω και το κόβω κατά μήκος από τη μια πλευρά του κοτόπουλου και το ανοίγω σαν βιβλίο πιέζοντας και λίγο με το χέρι.
  4. Το πλεονέκτημα με αυτόν τον τρόπο κοψίματος του κοτόπουλου είναι ότι δε χρειάζεται γύρισμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  5. Το βάζω στο ταψί και παίρνω το μισό μείγμα και με αυτό αλείφω το κοτόπουλο από την κάτω πλευρά του και αφού ξεκολλήσω με προσοχή το δέρμα από το κοτόπουλο. Το αλείφω καλά και μετά με το υπόλοιπο μείγμα αλείφω και την πάνω πλευρά του κοτόπουλου δηλ. όλη την επιφάνεια που βλέπουμε εξωτερικά.
  6. Βάζω στο ταψί κρεμμυδάκια, τη ντομάτα, το κρασί και το καλύπτω με αλουμινόχαρτο ή το βάζετε στη γάστρα αν έχετε.
  7. Το ψήνουμε στους 200ο περίπου 50 λεπτά σκεπασμένο και κανένα μισάωρο ξεσκέπαστο μέχρι να γίνει ροδοκοκκινισμένο. Ο χρόνος ψησίματος είναι σχετικός, εσείς θα το αποφασίσετε ανάλογα το φούρνο που έχετε.
Λίγα μυστικά ακόμα
. Όταν είδα ότι μπορώ να βρώ κοτόπουλο ολόκληρο αλλά χωρίς πέτσα ,( με όλο αυτό το διόλου απαραίτητο λίπος), άρχισα να το χρησιμοποιώ και σε διάφορες συνταγές ψήνοντάς το στο φούρνο.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή