Κοτόπουλο φρικασέ με μυρωδικά
- 1 κοτόπουλο σε μερίδες,
- 3 μαρούλια ,
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,
- 1 ματσάκι μυρώνια,
- 1 ματσάκι καυκαλήθρες,
- 1 ματσάκι άνηθο ή μάραθο,
- έναν κύβο λαχανικών ,
- 1 αυγό,εγώ χρησιμοποιώ μόνο τον κρόκο,
- 2 λεμόνια (το χυμό τους),
- 1 κρασοπότηρο λάδι,
- 1 κρασοπότηρο κρασί (προαιρετικά),
- αλατοπίπερο.
- Λέμε στο χασάπη μας να κόψει μερίδες το κοτόπουλο και να αφαιρέσει την πέτσα.Το πλένουμε καλά,το στραγγίζουμε.
- Πλένουμε καλά τα μαρούλια , κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Βάζουμε το λάδι στην χύτρα μας να κάψει και σοτάρουμε το κοτόπουλο ,το αφαιρούμε από την χύτρα και ρίχνουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια ,μετά τα μαρούλια και τέλος τα μυρωδικά να μαλακώσουν λιγάκι.
- Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε σβήνουμε με κρασί!!
- Αλατοπιπερώνουμε τα χορταρικά μας ,βάζουμε απάνω τις μερίδες κοτόπουλου ,το αλατοπιπερώνουμε,προσθέτουμε και έναν κύβο λαχανικών .
- Δεν χρειάζεται καθόλου νερό ,κλείνουμε την χύτρα μας και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Στύβουμε τα λεμόνια ,προσθέτουμε τον κρόκο χτυπάμε με πιρούνι,προσθέτουμε κουταλιές από το ζουμάκι του φαγητού μας ,ρίχνουμε το αυγολέμονο στην χύτρα,ανακινούμε και αφήνουμε λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά να πήξει.
Αντί για μαρούλια μπορούμε να βάλουμε σπανάκι,επίσης αν δεν θέλουμε να αυγοκόψουμε το φαγητό μας απλά προσθέτουμε στον χυμό λεμόνι 1-2 κουταλιε΄ς σούπας κορν φλάουρ το περιχύνουμε και αφήνουμε να πήξει.