Κομπόστα αχλάδια

Με αυτόν τον τροπο αξιοποιουμε τα δικα μας φρουτα και παντα εχουμε κατι νοστιμο και δροσιστικο στο ψυγειο μας.
- Αχλαδια οχι πολυ ωριμα
- ζαχαρη, μια κουταλια της σουπας (βεβαια εαν την θελετε πιο γλυκια βελτε 2, διοτι το αχλαδι ειναι αγλυκο φρουτο) για καθε βαζακι
- νερο για γεμισμα των βαζων
- Αποστειρωνουμε πολυ καλα τα βαζα μας. Καθαριζουμε καλα (και μεσα τα χοντρα και τα κουκουτσια) και κοβουμε τ αχλαδακια μας,
- Βαζουμε στον πατο του βαζου τη ζαχαρη, γεμιζουμε καλα μεχρι επανω φρουτα, γεμιζουμε με νερο και κλεινουμε καλα το καπακι (παντα καινουρια καπακια)
- Τοποθετουμε μεσα στην χυτρα στον πατο μια πετσετα και ενα ενα τα βαζα(οσα παιρνει η χυτρα σας) και ενδιαμεσα πετσετουλες να μην ακουμπαει το ενα στο αλλο και στον βρασμο σπασουν.
- Καλυπτουμε με νερο και τα βραζουμε για 25 λεπτα (οχι κλειστη η χυτρα,απλως θα την δουλεψουμε με το καπακι επανω σαν κατσαρολα), βγαζουμε προσεκτικα και τα γυρναμε αναποδα μεχρι να κρυωσουν, κατ αυτο τον τροπο μπορουμε να κομποστοποιησουμε ο,τι φρουτο θελουμε.