Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κομπόστα αχλάδι σε βάζο

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τρίτη, 04 Σεπτέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Μια κομπόστα για τον χειμώνα και όχι μόνο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 5 κιλά αχλάδια άγουρα.
  • 5 βάζα
  • 1 κιλό ζάχαρη,
  • μερικά φυλλαράκια αρμπαρόριζας.
  • 2 λεμόνια.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε στα δύο. Καθαρίζουμε την καρδιά και την συνέχεια του κοτσανιού μέσα στο φρούτο, τα ρίχνουμε σε νερό με χυμό 2 λεμονιών.
  2. Βάζουμε 2 δάχτυλα νερό σε κάθε βάζο, τοποθετούμε τα αχλάδια σφιχτά και ανάμεσα βάζουμε 1-2 φυλλαράκια αρμπαρόριζας. Βάζουμε 1 μεγάλο φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη και ένα ακόμη στα 3/4 γεμισμένο. Απογεμίζουμε με νερό της βρύσης και κλείνουμε καλά τα βάζα.Τα κουνάμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Βάζουμε ένα βετέξ σε μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα αραδιάζουμε τα βάζα και ανάμεσά τους βάζουμε καθαρές πετσέτες για να μην χτυπιούνται τα βάζα. Βάζουμε στην φωτιά και μετράμε 1/2 ώρα από την στιγμή του βρασμού. Αν σωθεί το νερό συμπληρώνουμε με άλλο ζεστό.
  4. Βγάζουμε από την κατσαρόλα πιάνοντας με πετσέτα ,τα κουνάμε να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και τα βάζουμε ανάποδα σε πετσέτα να κρυώσουν.
Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 07 Σεπτέμβριος 2012
Επίσης θέλω να πω ότι το βράσιμο αυτό γίνεται αν θέλουμε τα φρούτα τραγανά! Αν τα θέλουμε μαλακά τότε βράζουμε λίγο παραπάνω.
Μεταφορά στην κορυφή