Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2814-zelempyra.jpg
Ζελέ σαν μπύρα



Κόκκινοι καυτεροί Θρακιώτικοι λαχανοντολμάδες φούρνου

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 27 Σεπτέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Απίθανοι παραδοσιακοί λαχανοντολμάδες με κιμά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 λάχανο μέτριο ζεματισμένο,
  • 3/4 του κιλού κιμά,
  • 3 μεγάλα καρότα,
  • 100 γρ. κουκουνάρι,
  • 1 1/2 κ.γλ. κύμινο
  • αλατι, μαυροπιπερο , μπουκοβο
  • 1 ματσακι μαϊντανό
  • 1φ.τσαγιου ρύζι Καρολίνα
  • Λάδι (αρκετο γιατι το λαχανο το θελει το λαδακι του)
  • 2 ντομάτες ρεντισμενες, δηλαδη τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτε
  • 1 κ.γλ. ζαχαρη,
  • 2 λεμόνια
Οδηγίες
  1. Ετοιμάζουμε το ζεματισμενο λαχανο σε φυλλα της αρεσκιας μας (μικρα η μεγαλα).
  2. Καβουρντιζουμε το κρεμμυδι, ριχνουμε το κουκουναρι, σπαμε μεσα τον κιμα να καβουρντιστει κι αυτος, σβηνουμε με την ντοματα και προσθετουμε ολα τ αλλα υλικα μας.
  3. Αφηνουμε την γεμιση να ξεκουραστει και μετα τυλιγουμε τους ντολμαδες, τους αραδειαζουμε στο ταψι μας, αλατιζουμε αλλη μια φορα απο επανω, ριχνουμε λαδι, μπουκοβο και 1 νεροποτηρο ζεματιστο νερο.
  4. Σκεπαζουμε με λαχανοφυλλα (για να μην μας καουν στο ψησιμο και μετα τα αφαιρουμε και τα πεταμε). Ψηνουμε για 60 λεπτα, αμεσως ριχνουμε απο πανω το χυμο λεμονιων.
Λίγα μυστικά ακόμα

Tους κάνουμε όσο πικάντικους θέλουμε, προσθέτοντας ή αφαιρώντας μπούκοβο.

Η συνταγή και η φωτό από Bar Barbar

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή