Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

WhatsApp +447825721610 αγοράζει Οξυκωδόνη. Xanax
alllifepharmacies 3.9.2024 11:35
WhatsApp +447825721610 buy tramadol,Methadone,Xa
alllifepharmacies 3.9.2024 9:16
WhatsApp +447825721610 buy Xanax ,Adderall,Tramado
alllifepharmacies 3.9.2024 9:07
MDPHP Pulvershops online in Deutschland
globaldhleuronet@gmail.co 2.9.2024 12:34
MDPHP-Pulver (Freebase)
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 1:10
MDPHP POWDER (Freebase) online in Deutschland zu v
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:57
Bestellen Sie reines MDPHP PULVER (Freebase) onlin
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:41
Kaufen Sie hochwertiges MDPHP-PULVER (Freebase) on
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:30
Kaufen Sie hochwertiges MDPHP online in Deutschlan
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:13
GBL online in Deutschland ohne Rezept erhältlich
globaldhleuronet@gmail.co 31.8.2024 23:44
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:12
$Vaild.Work$|Cloned Card Atm | Sell Dumps Track 1&
selldumps 31.8.2024 4:11
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:11
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:09
$Vaild.Work$SELL DUMPS CLONED CARDS ATM TRACK 1&2
selldumps 31.8.2024 4:05
$Vaild.Work$|Cloned Card Verified paypal cashapp l
selldumps 31.8.2024 4:01
$Vaild.Work$|Best Dumps store Best cloned cards Se
selldumps 31.8.2024 3:56
$Vaild.Work$|Cloned Card Verified paypal cashapp l
selldumps 31.8.2024 3:55
#Vaild.Work#Sell Dumps track 1&2 cloned cards cred
selldumps 31.8.2024 3:53
$Vaild.Work$|Dumps With Pin Shop track 1&2 cloned
selldumps 31.8.2024 3:50
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2780-salata2se1.jpg
Σαλάτα 2 σε 1



Κοφτή Καρδιτσιώτικη

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 23 Φεβρουάριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα σιροπιαστό κέικ με κρέμα. Παραδοσιακή συνταγή από την Καρδίτσα που λέγεται και  Σπάτουλα ή  Πουτίγκα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  •     9 αβγά
  •     9 κ.σ. ζάχαρη
  •     9 κ.σ. καρύδια
  •     9 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη ή παξιμάδι
  •     2 κ.σ. ψιλό σιμιγδάλι
  •     4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  •     1 κ.γ. κανέλα
  •     ½ κ.γ. γαρύφαλο σκόνη
  •     Μαργαρίνη Βιτάμ Soft
  •     Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  •     2 βανίλιες

 Για το σιρόπι:

  •     3 φλ. νερό
  •     2 ½ φλ. ζάχαρη
  •     1 ξύλο κανέλας
  •     Φλούδα από ½ πορτοκάλι
  •     1 φέτα λεμόνι
  •     1 βανίλια

  Για την κρέμα:

  •     1 φλ. κορν φλάουρ
  •     1 φλ. ζάχαρη
  •     2 κρόκους αβγών
  •     2 βανίλιες
  •     3 ποτ. φρέσκο γάλα
  •     2 φλ. κρέμα γάλακτος
  •     2-3 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ Soft
  •     1/4 κ.γ. αλάτι
Οδηγίες
  1. Ξεκινάμε από το κέικ. Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε σε μπολ τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι μέχρι να σφίξουν και να γίνουν μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
  3. Σε ένα τρίτο μπολ αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά δηλαδή καρύδια, φρυγανιά, σιμιγδάλι, μπέικιν πάουντερ, κανέλα, γαρύφαλλο και βανίλιες.
  4. Τρίβουμε ένα πορτοκάλι για το ξύσμα του, βάζουμε το ξύσμα σε ένα σακουλάκι και το χτυπάμε με ένα γουδοχέρι ή με ένα μπουκάλι για να λιώσει και να βγάλει τα αρώματά του. Στη συνέχεια το προσθέτουμε στο μείγμα στερεών υλικών και ανακατεύουμε.
  5. Σιγά σιγά προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων, λίγη μαρέγκα, λίγο από το μείγμα με τα στερεά υλικά και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια με το μιξερ χειρός στην χαμηλή ταχύτητα. Θέλουμε όλα τα υλικά να εσωματωθούν σε ένα μείγμα.
  6. Αλείφουμε μια στρογγυλή φόρμα με αρκετή μαργαρίνη, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς για περίπου 40 - 50 λεπτά.
  7. Όση ώρα ψήνεται το κέικ φτιάχνουμε την κρέμα. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τους κρόκους, το αλάτι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και καθώς ξεκινάει  να ζεσταίνεται ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση και να δέσει.    Μόλις δέσει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη - ανακατεύουμε για να λιώσει και να γυαλίσει η κρέμα.
  8. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε λίγη λίγη τη σαντιγί στην κρέμα και ανακατεύουμε συνεχώς για να γίνει βελούδινη και αφράτη.    Βγάζουμε την κοφτή από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Για το σιρόπι:    Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά και αφήνουμε να βράσουν για 7-8 λεπτά [μετράμε από τη στιγμή που αρχίσει ο βρασμός]. Ανοίγουμε τρυπούλες στην επιφάνεια της κοφτής και τη σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.
  10. Προσεκτικά αναποδογυρίζουμε την κοφτή σε μεγάλη πιατέλα, και την περιχύνουμε με την κρέμα. Πασπαλίζουμε με κανέλλα και τριμμένα καρύδια. Αφήνουμε ιδανικά στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνταγή από τη μαγείρισσα Τασούλα Κουφοπούλου και τον ΣΚΑΙ.

Σχόλια
Σχόλιο από gaknis , Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μπραβο σου λιανα νοστιμο γλυκο εκανες κατι αναλογο εκανα κι εγω σημερα διχρωμη καρυδοπιτα χωρις κρεμα ομως βρηκα την συνταγη σε ενα περιοδικο συντομα θα κανω και την κοφτη
Μεταφορά στην κορυφή