Κινόα σαλάτα

Η κινόα έγινε γνωστή τώρα τελευταία στην Ελλάδα, σαν super food τροφή με πολλά οφέλη. Εκτός των άλλων, είναι και μια πεντανόστιμη τροφή.
- 1 κούπα κινόα
- 2 κούπες νερό
- Λίγο αλάτι
- Λίγο λάδι για το βράσιμο
- 2 ντομάτες χωρίς σπόρια και φλούδια
- 2 αγγουράκια
- 1 πιπεριά
- 4 φρ. κρεμμυδάκια ψιλ/να
- 2 κολοκυθάκια
- Μπόλικο ψιλ/νο μαϊντανό, δυόσμο και άλλα μυρωδικά χόρτα που έχετε
- Λεμόνι και το ξύσμα κατά βούληση
- Λάδι για τη σαλάτα
- Βάζουμε τη κινόα να τη μουλιάσουμε σε μπόλικο νερό για λίγο. Μετά τη ξεβγάζουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και τη σουρώνουμε. Βράζουμε το νερό με το αλάτι και λίγο λάδι και ρίχνουμε την κινόα, χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά. Μόλις πιει το νερό, την κατεβάζουμε, ξεσκεπάζουμε, βάζουμε μια πετσέτα ανάμεσα να τραβήξει την υγρασία, σκεπάζουμε πάλι την κατσαρόλα και την αφήνουμε για λίγη ώρα. Τέλος την αφρατεύουμε με το πιρούνι, ανακατεύοντας απαλά και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε σε καρέ τα υλικά μας και μαζί με τα αρωματικά μας, τα ρίχνουμε σε μπολ μέσα στην κινόα. Προσθέτουμε και το λαδι, λεμόνι, ξύσμα, ανακατεύουμε καλά, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και βάζουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα να «δέσουν οι γεύσεις».
- Τη σερβίρω σαν σαλάτα , αλλά και σαν συνοδευτικό με ψητά κρέατα.
Πληροφορίες για την κινόα εδώ