Κερασόπιτα της Bianka
1 κονσερβα κομποστα κερασια χωρις κουκουτσι ειναι καπου στα 720 γρ
1 πρεζα αλατι
1 αυγο
1 φακελακι ανθος αραβοσιτου με γευση βανιλια απο αυτη που την βραζουμε
2 κ,σ ζαχαρη
200 γρ ζαχαρη
500 γρ αλευρι
2 βανιλιες
λιγο μπεκιν μπροστα στη μυτη απο το μαχαιρι
250 γρ μαργαρηνη με λιγα λυπαρα λιωμενο και αφηνουμε λιγο να κρυωση
200 γρ αμυγδαλοπαστα ετοιμη
λιγη αχνη για το ντεκορ
Στραγγιζουμε τα κερασια, μεσα στο χυμο τους προσθετουμε νερο να φταση στα 500 μλ.περνουμε 100 μλ απο αυτο ανακατευουμε μεσα την σκονη ανθος αραβοσιτου με τις 2 κ,σ ζαχαρη,και το υπολυπο χυμο τον βαζουμε να βραση,ριχνουμε μεσα την ανακατεμενη σκονη και την ριχνουμε στον χυμο που βραζη. Aφηνουμε να βραση 1 λεπτο και να γηνη μια κρεμα, ριχνουμε μεσα και τα στραγγισμενα κερασια
Kοβουμε την αμυγδαλοπαστα σε κομματακια την προσθετουμε και αυτην στα κερασια
Αναβουμε τον φουρνο στους 200 βαθμους
Βουτυρωνουμε μια φορμα και την πασπαλιζουμε με αλευρι ,βαζουμε σε λεκανη την λιωμενη και λιγο κρυα μαργαρινη,την ζαχαρη ,τις βανιλιες,το αλατι το αυγο,και το αλευρι με το μπεκιν και με τα χερια μας τα τριβουμε οχι ΖΥΜΩΜΑ
Παίρνουμε το 2|3 απο την ζυμη και την βαζουμε στην φορμα, το παταμε να παη και λιγο στα πλαγια, ριχνουμε μεσα τα κερασια και απλωνουμε να πανε παντου, την υπολυπη ζυμη την πασπαλιζουμε επανω στα κερασια
ψυνουμε για 35 λεπτα, οταν κρυωση πασπαλιζουμε με αχνη και σερβιρουμε
μονο που θα κανετε πρωτα τα φρουτα σας σε κομποστα
αλλα βαζης για γευση μερικες σταγονες εσανς πικραμυγδαλο!αν εχεις !