Κέικ Streusel (τριφτή ζύμη) με σμέουρα
- 200 γρ σμεουρα
- 375 γρ αλεύρι
- 250 γρ βούτυρο
- 150 γρ. Ζάχαρη
- Πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 150 γρ σμεουρα μαρμελάδα (ή ανάμεικτα φρούτα δάσους)
- Λίγο βούτυρο για την φόρμα
- Ξεπλένω τα σμεουρα και τα αναποδογυριζω να στραγγισουν καλά.
- Σε μια λεκάνη βάζω όλα τα υλικά και τα πλάθω απαλά σε τρίφτη ζύμη.
- Βουτυρωνω τη φόρμα και βάζω την μισή ζύμη στη φόρμα (δείτε φωτογραφίες).
- Τώρα βάζω την μαρμελάδα επάνω και τα σμεουρα και τέλος την υπόλοιπη ζύμη.
- Ψήνω στο 175 για 45 λεπτά, αέρα
Εγώ την είχα 70 λεπτά μέσα, εξαρτάται από τον φούρνο σας θέλει προσοχή.
Καλή επιτυχία!