Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κέικ Πικάντικο

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 30 Νοέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα κέικ διαφορετικό με πικάντικη γεύση !

Συστατικά
  • 500 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
  • 42 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 1 αυγό
  • 2 κρόκους
  • 125 γρ. μαργαρίνη
  • 250 γρ. γάλα

Γέμιση

  • (λίγο λάδι)
  • 3 κ,σ. ελαιόλαδο
  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ. κομμένο ζαμπόν
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
  • 1/2 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια
  • 3 κ,σ. καλαμπόκι κονσέρβας
  • 3 κ,σ. μαϊντανό
  • Αλάτι- πιπέρι
  • 200 γρ. φέτα

Άλειμμα

  • 2 κ,σ. πέστο ντομάτας
  • 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Οδηγίες

  1. Τσιγαρίζουμε στο λίγο λαδάκι το σκόρδο και  τα κρεμμύδια, μετά ρίχνουμε και τα άλλα υλικά κατά σειρά, τα αφήνουμε λίγο να σοταριστούν, τα τραβάμε από την φωτιά και όταν κρυώσουν,  ρίχνουμε την φέτα
  2. Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη του μίξερ
  3. Ζεσταίνουμε λίγο από το γάλα και ρίχνουμε μέσα 1 κ,γ. ζάχαρη και την μαγιά
  4. Τα ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά  και τα ρίχνουμε στο αλεύρι
  5. Αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσει
  6. Ζεσταίνουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη, ρίχνουμε το αλάτι με τα αυγά μαζί, το ρίχνουμε στο προζύμι, το ανακατεύουμε με τον γάντζο του μίξερ καλά έως ότου γίνει μια ζύμη όχι πολύ μαλακή
  7. Το αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο
  8. Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς
  9. Παίρνουμε μια φόρμα κέικ, την βουτυρώνουμε και την αλευρώνουμε
  10. Σε αλευρωμένο πάγκο ρίχνουμε την ζύμη μας και την ανοίγουμε σε ένα φύλλο
  11. Αλείφουμε με 2 κ,σ. πέστο ντομάτας και 1 κ,σ. λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε επάνω την γέμιση
  12. Το τυλίγουμε σε ρολό, το βάζουμε στην φόρμα το αλείφουμε λίγο με βούτυρο και το αφήνουμε να ησυχάσει για 10 λεπτά και μετά ψήνουμε για 50-60 λεπτά
  13. Το βγάζουμε από την φόρμα και ψήνουμε χωρίς αυτήν για άλλα 10 λεπτά
  14. Εγώ το έκανα και χωρίς την φόρμα
  15. Το κάνουμε κουλούρα και το κόβουμε κάθε 20 πόντους με ένα μαχαίρι, αλλά όχι μέχρι κάτω
  16. Μετά πιάνουμε ένα από τα κομμένα κομμάτια και το γυρνάμε έτσι προς τα πάνω που να φαίνεται η γέμιση και αυτό το κάνουμε εναλλάξ
  17. Δηλαδή παίρνουμε ένα κομμένο κομμάτι, το γυρίζουμε, το επόμενο όχι,  μετά το άλλο το γυρίζουμε, το επόμενο όχι
  18. Το βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα
Λίγα μυστικά ακόμα

Η Συνταγή είναι της Κυρίας Margarete Mauerer

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 03 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εντυπωσιακό και Πρωτότυπο! Μπράβο και στην κ. Mauerer αλλά και στη Bianka μας!!!
Μεταφορά στην κορυφή