Kέικ με αμαρετίνι και ραβέντι
- 350 γρ σιτάλευρο
- 1 πακ. Μπέικην
- 200 γρ ζάχαρη
- μια βανίλια
- 200 γρ μαλακό βούτυρο
- 5 αυγά μεγάλα
- 150 γρ γιαούρτι
- 125 γρ αμαρετινι μπισκότα
Για την κάλυψη:
- 750 γρ Ραβεντι
- Βάζουμε το αλεύρι, το μπέικην, ζάχαρη, βανίλια και τα ενώνουμε λίγο με το σύρμα της κουζίνας.
- Το μαλακο βούτυρο, το γιαούρτη, τα αυγά , τα χτυπάμε με το μιξερ καλά. Στο τέλος άζουμε τα Αμαρετινι και τα ανακατεύουμε με την σπάτουλα. Τα βαζουμε σε μια φόρμα 40 επι 30 ποντους.
- Πλένουμε, καθαρίζουμε τα Ραβεντι, (έχουν μια φλούδα ,όπως τα Σπαράγγια), τα κόβουμε περίπου σε 2 πόντους και τα βάζουμε επάνω στο γλυκό μας.
- Ζεσταίνουμε τον Φούρνο μας, στους 160 βαθμούς Αερα και το ψήνουμε για 40 Λεπτά
- Βάζουμε άχνη ζάχαρη από πάνω λίγο. Το προσφέρουμε, με σαντιγί
Εγώ είχα περίσσευμα φράουλα, τα έβαλα και αυτά, έβαλα και λίγη ζάχαρη από την καφέ επάνω και αμύγδαλα φέτες!!!!!!!