Κέικ για όλες τις εποχές
- 200 γρ βούτυρο
- 200 γρ ζάχαρη
- 4 αυγα
- 200 γρ αλεύρι
- 1/2 πακεκακι μπεικιν
- 2 βανιλιες
Για την γέμιση:
- 2 φακελακια ανθος αραβοσιτου με γευση βανιλια
- 150 ζαχαρη
- 1/8 λιτρο γαλα
- 1/2 λιτρο γαλα
- 2 αυγα
- 600 γρ γιαουρτι στραγγισμένο
- 2 πακετα Φρουι ζελε βερικοκο
- 1 βαζο βυσσινα,
- 1 βάζο φραγκοστάφυλα
- Εκτέλεση για το παντεσπάνι: Χτυπάμε το βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικα με την σειρά και τα βαζουμε στο ταψί του φουρνου και το ψηνουμε στο 180ο στον αερα 12 μεχρι 20 λεπτα.
- Βαζουμε τα τα φρουτα ξεχωριστα να στραγγίσουν.
- Εκτελεση για την κρεμα: Παίρνουμε απο το γαλα το1/8 λιτρο γαλα και βαζουμε την ζαχαρη και το ανθος αραβοσιτου, το ανακατευουμε και τα βαζουμε στην ακρη.
- Βαζουμε το υπόλοιπο γαλα σε κατσαρολακι και οταν αρχίζει να βράζει, ριχνουμε το ανακατεμενο ανθος αραβισιτου και το αφηνουμε να πάρει μια βραση και το ανακατεβουμε καλα να γίνει μια κρεμα. Κατεβαζουμε απο την φωτια και το βαζουμε στην ακρη ,να κρυώσει λιγο.
- Μετα ριχνουμε μεσα στη κρεμα το γιαουρτι και ανακατεβουμε, ριχνουμε και τα δυο αυγα και συνεχίζουμε να το ανακατεβουμε να ενωθουν καλα.
- Βαζουμε την κρεμα πανω στο ετοιμο παντεσπανι να πάει παντου και βαζουμε επανω τα φρουτα ομορφα στην σειρά και το βαζουμε στον ζεστο φουρνο για ακομα 15 με 20 λεπτα,στο 180ο αερας.
- Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία αλλα αντικαθιστούμε ένα μέρος από το νερό που απαιτείται για την παρασκευή του, με το σιρόπι της κάθε μια κομπόστας και έτσι έχουμε 2 μείγματα ζελέ. Αφήνουμε να κρυώσουν αλλά να μην πήξουν,
- Το βαζουμε με ενα κουταλι πανω στα φρουτα να σκεπαστουνε καλά. Και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Αν το θέλουμε δίχρωμο όπως της φωτό, τότε θα βάλουμε 2 διαφορετικού χρώματος ζελέ. Αν όχι, τότε ένα όπως λέει η συνταγή.