Κεφτεδάκια Τοσκάνης
Για την ζύμη
- 500 γρ κιμά. Μπορεί να είναι μισό χοιρινό μισό μοσχάρι
- Ρίγανη, θυμαρι, βασιλικό ,
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 αυγό
Για την σάλτσα
- 1 κουτί κονσέρβα ντοματάκια κομμένα, αν βρήκε να έχουν και βότανα μέσα ακόμα καλύτερα
- 100 γρ κρέμα γάλακτος
- 3 κ. σ. ιταλικά βότανα υπάρχουν στην κατάψυξη η ξερά σε βαζάκι
- 1 -2 κ σ πελτέ ντομάτα
- Ρίγανη
- 5-7 κ. σ. κέτσαπ
- Σκόρδο
- 1/2 κ γ ζάχαρη
- Αλάτι, Πιπέρι
- 1 μπάλα Μοτσαρελα
- Μερικά φύλλα φρέσκο βασιλικό
- Για την ζύμη: ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Κανουμε μικρα κεφτεδάκια 15 σχεδόν. Τα βάζουμε σε ένα πυρεξ. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 - 190 βαθμούς
- Για την σάλτσα: Ανακατεύουμε τις ντομάτες με την κρέμα γάλακτος , τα βότανα, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ, το σκόρδο από την πρέσα, το κέτσαπ και τη ρίγανη.
- Ρίχνουμε την σάλτσα επάνω στα κεφτεδάκια. Επάνω βάζουμε από μια φέτα Μοτσαρελλα και φύλλα βασιλικού εδώ εκεί.
- Ψήνουμε για 30-40 λεπτα , προσέξτε να μην σας αρπάξει γρήγορα το τυρί.
- Σερβίρουμε με μακαρόνια ή τηγανητές πατάτες ή ρυζάκι.