Κεφτεδάκια Στρογγανόφ

Μια παραλλαγή με κεφτεδάκια και στη σάλτσα αντί για μουστάρδα που έχει η πρωτότυπη συνταγή, έβαλα κρόκο Κοζάνης.
- Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 3 φέτες ψωμί
- 2 αυγά
- λίγο γάλα
- μαϊντανό, φρ. θυμάρι
- αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 300-400 φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
- 2 κ. σ. βούτυρο
- Μισό φλ/νι κρασί άσπρο
- 1 φλ/νι ζωμό λαχανικών
- 1 φλ/νι κρέμα γάλακτος
- 1 φακελάκι κρόκο Κοζάνης (σκόνη) , που το διαλύουμε σε κρύο νερό
- Ζυμώνω όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Τα τηγανίζω ή τα ψήνω στο φούρνο ή την ψηστιέρα.
- Για να φτιάξουμε τη σάλτσα μας σοτάρω το κρεμμύδι στο βούτυρο να μαραθεί λίγο και ρίχνω τα μανιτάρια.
- Σε 5΄περίπου σβήνω με το κρασί, ζωμό και κρόκο που έχω διαλύσει στο νερό.
- Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και αφήνω να πήξει η σάλτσα μου. Περιχύνω τα κεφτεδάκια μου.
- Αν θελήσετε να κάνετε την αυθεντική συνταγή χρησιμοποιήστε κρέμα γάλακτοςι καθώς και μουστάρδα.
Η παραδοσιακή ρωσική συνταγή του φιλέτου Στρογγανόφ, είναι το πιάτο που δημιουργήθηκε κάπου στη δεκαετία του 1890 και σερβιριζόταν με διπλοτηγανισμένες τραγανές πατάτες, ενώ στη μοντέρνα αποτελείται από λεπτό φιλέτο μοσχαριού με μανιτάρια, κρεμμύδια και μια ξινή σάλτσα που συνοδεύεται με ρύζι ή νουντλ.
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές για το νόστιμο αυτό πιάτο. Ακόμα και με κυνήγι γίνεται αυτή η σπουδαία και απλή συνταγή.μπραβο Ηλιαννα μου