Καθαρισμένο φρέσκο Βούτυρο
- 1 κιλό βούτυρο
- καθαρά βαζάκια
- Κόβετε το βούτυρο σε κύβους και το βαζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα να λιώσει αργά, το ανακατευουμε παντα έτσι ώστε να μην μαυρίσει
- Όταν το βούτυρο να λιώσει εντελώς, αυξανουμε λιγο τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση μέχρι να δημιουργηθεί αφρός.
- Στη συνέχεια, κατεβαζουμε τη φωτια σε χαμηλή θερμοκρασία και αφήστε το να σιγοβράσει το βούτυρο για 30-40 λεπτά.
- ΤΩΡΑ Μην ανακατεύετε, το ξαφρίζετε.
- Το Ghee ειναι ετοιμο καθαρισμενο μόλις παρει ενα κίτρινο χρυσό χρωμα και είναι τόσο διαφανες ώστε να μπορείτε να δείτε τον πατο της κατσαρολας σας.
- Ο πατος θα εχει κατι μικρα στιγματα σε καφετι χρωμα, αυτο μην σας πειράξει αλλα και μην το ανακατέψετε και οχι να το ξύσετε με την κουταλα !
- Τωρα παίρνουμε ενα στραγγιστήρι η χωνί, βαζουμε μεσα ενα καθαρο πανακι και το στραγγιζουμε, ετσι καυτο κατευθειαν σε καθαρα βαζακια. Το διατηρούμε σε ψυγειο.
Χρόνος εργασίας: περίπου 50 λεπτά