Καρυδόπιτα σοκολατένια
- 10 αυγά,χωρισμένα
- 150 γρ ζάχαρη
- 100 γρ φρυγανιά
- 100 γρ σιμιγδάλι,ψιλό
- 150 γρ καρύδι τριμμένο
- 150 γρ κουβερτούρα,τριμμένη
- 1 μπέικιν
- 1\2 κγ κανέλα
- 1\2 κγ γαρύφαλλο
- 1\2 κγ μοσχοκάρυδο ξύσμα πορτοκάλι
- 1 σφηνάκι κονιάκ
ΣΙΡΟΠΙ:
- 3 ποτήρια νερό
- 750 γρ ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 πορτοκάλι σε φέτες
- 100 γρ χυμό λεμόνι
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι ν'ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε το κονιάκ, τη φρυγανιά, το σιμιγδάλι, τη σοκολάτα, το μπέικιν, τα μπαχαρικά, το ξύσμα και τέλος την καρυδόψιχα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά και έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.
- Χτυπάμε τ'ασπράδια σε μαρέγκα και ενσωματώνουμε απαλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι:Βράζουμε τα υλικά για 10 λεπτά όλα μαζί.
- Σιροπιάζουμε όταν το γλυκό είναι χλιαρό και το σιρόπι ζεστό (όχι καυτό).