Καρυδόπιτα σιροπιαστή
- 1&1/2 ποτήρι νερού καρύδια κοπανισμένα.
- 3 ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 ποτήρια ζάχαρη.
- 1 ποτήρι γάλα.
- 2 φακελάκια μπαίκιν(40 γραμμάρια)
- 2 βανίλιες άρωμα.
- 3 κουταλιές σούπας κακάο.
- 1 βιτάμ πακέτο σε θερμοκρασία δωματίου.
- 7 αυγά.
- 1 κουταλάκι κανέλα και γαρύφαλλο σκόνη μαζί.
Για τι σιρόπι:
- 3 ποτήρια νερό ,
- 2 ποτήρια ζάχαρη,
- 1 κουταλιά σούπας γλυκόζη,
- λίγο λεμόνι ,
- λίγο κονιάκ,
- 1 ξυλάκι κανέλας.
Για το γαρνίρισμα:
- σαντιγί , τρούφα, η κακάο η κουβερτούρα τριμμένη.
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και τα κροκάδια, στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι με το μπαίκιν ,το γάλα, τις βανίλιες το κακάο , το κανελογαρύφαλλο και στο τέλος τα καρύδια.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 34 νούμερο ,ρίχνουμε το μείγμα ,το στρώνουμε να είναι παντού ίδιο ύψος και το ψήνουμε σε φούρνο που προθερμάναμε και κατεβάσαμε στους 170 βαθμούς περίπου 45 λεπτά η ώσπου να βγεί καθαρή η λάμα του μαχαριού που θα βάλουμε μέσα. Το κρυώνουμε καλά.
- Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού 2-3 βράσεις ,το αφήνουμε να χλιαρίνει κάπως και ρίχνουμε με μικρό κουτάλι το σιρόπι στο κρύο γλυκό σιγά-σιγά ,να πάει παντού.
- Όταν κρυώσει εντελώς το γαρνίρουμε με σαντιγί και πασπαλίζουμε από πάνω τρούφα ,η κακάο η τριμμένη κουβερτούρα.