Καλαθάκια με μαρμελάδα και καρύδια
Για την ζύμη:
- 1/2 Φλτζ. του τσαγιου βουτυρο φρεσκο ή (οτι λιπαντικη ουσια θελετε)
- 1 1/2 φλτζ.του καφε ζαχαρη
- 1 αυγο
- 1 κ. γλ. μπεϊκιν παουντερ
- μαρμελαδα της αρεσκειας μας
- αλευρι οσο σηκωσει (η ζυμη μετρια)
Για την επικάλυψη:
- 1 1/2 φλυτζ.του τσαγιου καρυδια αλεσμενα
- 2 αυγα
- 2 1/2 φλυτζ.του καφε ζαχαρη
- 1 βανιλια
- 1/2 κουτ.του γλυκου κανελλα
- Σε μια κουπα βαζουμε το βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου και ανακατευουμε με ολα τα αλλα υλικα (εκτος απο την μαρμελαδα) μεχρι να κανουμε μια καλη μετρια ζυμη (ουτε πολυ μαλακη ουτε πολυ σφιχτη).
- Ανοιγουμε φυλλαρακια μικρα και ντυνουμε την μαφινιερα μας. Βαζουμε απο μια κουταλια κοφτη της σουπας μαρμελαδα.
- Κατοπιν χτυπαμε ολα τα υλικα της επικαλυψης με το πηρουνι και καλυπτουμε την μαρμελαδα μεχρι να τελειωσει το υλικο μας.
- Ψηνουμε για 30 λεπτα σε 180 βαθμους (αναλογα παντα και με τον φουρνο μας) μεχρι να παρουν ωραιο χρυσο χρωμα.