Καλαμαράκια με κονιάκ
- 1 κ. καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα,
- 3 μεγάλες ντομάτες σε κυβάκια ή ντοματάκια κονσέρβας,
- 1-2 κρεμμύδια σε φέτες,
- 2 πιπεριές σε μπαστουνάκια,
- 2 σκ. σκόρδο σε φέτες,
- μαϊντανό,
- 1 σφηνάκι κονιάκ,
- 1 κ.γλ. θυμάρι ή ρίγανη,
- 2-3 δαφνόφυλλα,
- γαρύφαλλο, κύμινο, κανέλα, τσίλι (από 1 κ.γλ.),
- 1/2 ποτηράκι κρασιού λάδι, αλατοπίπερο.
- Καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια, τα ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά.
- Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα τα καλαμαράκια και αφήνουμε να πιουν το νερό τους.
- Ρίχνουμε το λάδι και τα σοτάρουμε, προσθέτουμε κρεμμύδια, σκόρδο και πιπεριές να σοταριστούν, σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε τις ντομάτες.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα μπαχαρικά, σιγοβράζουμε περίπου 30' ή μέχρι να πήξει η σάλτσα τους και να μαλακώσουν τα καλαμαράκια.
- Σερβίρουμε με ρύζι.
Μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκα κρεμμυδάκια, επίσης καρότα σε φέτες.