Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ισλί

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 20 Νοέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Νόστιμα παραδοσιακά γλυκά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
60 κομμάτια περίπου

Για την ζύμη:

  • 6 κούπες αλεύρι.
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι.
  • 1 κουταλάκι σόδα.
  • 4 κουταλιές ζάχαρη.
  • 1 κούπα νερό.
  • 1 κούπα φυτίνη.
  • 1 κούπα ελαιόλαδο.

Για την γέμιση:

  • 1& 1/2 κούπα καρύδια χοντροκοπανισμένα.
  • 1 κουταλιά κανέλα .
  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλο,
  • 2 κουταλιές ζάχαρη.

Για το σιρόπι:

  • 2 κούπες ζάχαρη,
  • 2&1/2 κούπες νερό
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.
Οδηγίες
  1. Σε λεκάνη ζυμώματος κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και την σόδα,ανοίγουμε μια λακκούβα,και μέσα ρίχνουμε το λάδι ,την φυτίνη την ζάχαρη ,το νερό,παίρνοντας λίγο -λίγο το αλεύρι απο γύρω μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
  2. Παίρνουμε κομματάκια ,τα ανοίγουμε σαν φυλλαράκια μικρά ,βάζουμε λίγη γέμιση και τα κλείνουμε, δίνοντας τα σχήμα τριγωνικό και τα κεντάμε με τσιμπιδάκι ειδικό γιαυτή την δουλειά. Βάζουμε σε αβουτύρωτο ταψί με την ένωση προς τα κάτω.
  3. ΄Οταν ετοιμαστουν όλα ,τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς περίπου 45 λεπτά.Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τρυπάμε με βελόνα πλεξίματος δυόμιση νούμερο σε τρία σημεία απο κάτω.
  4. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν επι 8 λεπτά.Διατηρούμε το σιρόπι χλιαρό και βάζουμε λίγα -λίγα τα ισλί να σιροπιαστούν γυρίζοντας τα μέσα στο σιρόπι επί3 λεπτά.
  5. Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε απο πάνω 1 κουταλάκι σιρόπι στο καθένα. Δένουμε το υπόλοιπο σιρόπι καλά και γυαλίζουμε με πινέλο τα ισλί μας.Τα διατηρούμε εκτός ψυγείου 2 εβδομάδες και στην κατάψυξη αρκετούς μήνες.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Τα ισλί δεν πρέπει να είναι πολύ βρεγμένα ,όπως τα μελομακάρονα, πρέπει να είναι νωπά και τριφτά!
  • Ησυνταγή είναι της Βέφας ,έκανα μικροαλλαγές.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχα!!
Μεταφορά στην κορυφή