Ινδικό κοτόπουλο με κάρυ και λαχανικά
- 3 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες ή ένα κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1/3 κούπας λάδι
- 1 κ.σ. γεμάτη πάστα κάρυ ή 2 κ.σ. σκόνη κάρυ μέτριο ή καυτερό
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο ή 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 3 πολύχρωμες πιπεριές σε λωρίδες λεπτές
- 2 κούπες γάλα καρύδας ή 2 κούπες ζωμό κοτόπουλου
- 1 κούπα φρέσκο κόλιανδρο ψιλ/νο
- 1 γλυκοπατάτα σε καρέ ( προαιρ.)
- Μισή κούπα γιαούρτι
Σοτάρω στο τηγάνι το λάδι με το κάρυ για 1 λεπτό. Ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτω το κοτόπουλο και το σοτάρω για 2-3 λεπτά.
Προσθέτω τις πιπεριές και την πατάτα, αλάτι και πιπέρι.
Λούζω το φαγητό μου με το γάλα καρύδας και αφήνω περίπου 10 λεπτά να βράσει, ανακατεύοντας.
Τέλος ρίχνω τον κόλιανδρο και λίγο από το γιαούρτι, ανακατεύω και σερβίρω.
Το σερβίρουμε με ρύζι ή βρασμένα ρεβύθια
Αν γίνει με ολόκληρο κοτόπουλο θα χρειαστεί περισσότερη ώρα ψήσιμο!