Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Η Ζύμη για πολλές χρήσεις

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 08 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Μια πολύ εύκολη ζύμη που μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε πολλές συνταγές.
Συστατικά
  • 150 γρ. τυρί, ή μυζήθρα καλά στραγγισμένο
  • 6 κουταλιές λάδι
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα, περισσότερο αν χρειαστεί
  • 75 γρ. ζάχαρης
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα λεμονιού ή βανίλια
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1  μπέικιν
Οδηγίες
  1. Βαζω ολα τα υλικα σε λεκανη του μιξερ και με τον γατζο χτυπαω λιγο στο σιγανο. Μετα για πολυ λιγο στο δυνατοτερο, δεν θέλει πολυ ζυμωμα γιατι μετα αρχίζει και κολαει.
  2. Μετα την βγαζω , την βαζω σε αλευρωμενο παγκο εργασιας και αν χρειαστεί βαζω  λιγο αλευρι. Το κανω σε ρολο η ο,τι αλλο θελω.
  3. Την ιδια διαδικασια κανουμε και με το χερι
  4. Αυτή την ζύμη την χρησιμοποιούμε για κέικ, κέικ μήλου, σταφιδόψωμο, τσουρέκια, μηλόπιτες, σαλιγκάρια, κλπ.
  5. Ή δεν βάζουμε ζάχαρη αλλά αλατάκι, να γίνει μια ζύμη όπως για τα σκαλτσούνια ή τα μπουρέκια, γεμιστά με ζαμπόν ή λουκάνικο
  6. Μετά το ψήσιμο μπορεί να διατηρηθεί άνετα και στην κατάψυξη
Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 11 Μάρτιος 2010
βαζω ολα τα υλικα σε λεκανη του μιξερ και με τον γατζο,χτυπαω λιγο στο σιγανο μετα για πολυ λιγο στο δυνατοτερο δεν θελη πολλυ ζυμωμα γιατι μετα αρχειζη και κολλαη
μετα την βγαζω την βαζω σε αλευρωμενο παγκο αργασιας και αν χρειαστη βαζω λιγο αλευρι
το κανω σε ρολλο η οτι αλλο θελω
αυτα
δεν θελη πολυ αν δεν εχεις μιξερ την ιδια διαδικασια κανε και με το χερι
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 11 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
H ζύμη αυτή, Βιανκα, είναι σαν αυτή που έφτιαξες τα σταφιδόψωμα;
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 11 Μάρτιος 2010
εκεινη διαφερη εχει άνθος αραβοσίτου βανίλια,
και περισοτερα αυγα
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 12 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μου αρέσει πολύ αυτή η ζύμη πολλαπλών χρήσεων Μπιάνκα!
Μεταφορά στην κορυφή