Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4326-zabonken.jpg
Ζαμπόν Αέρος



Η Μηλόπιτα της Ζαχάρως

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 31 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 300 γρ . αλεύρι μαλακό
  • 2-3 κ.σ. γάλα
  • 100 γρ . ζάχαρη
  • 125 γρ . βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 42 γρ . μαγιά φρέσκια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι

Γέμιση

  • 1 κιλό μήλα
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • λίγο νερό
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 125 γρ . αμύγδαλα
  • 100 γρ σταφίδες
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ κονιάκ
Οδηγίες
  1. Σε λεκάνη του μιξερ βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο σε κομματάκια και τα αυγά .
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε μέσα του τη μαγιά , και όλο αυτό το ρίχνουμε στη λεκάνη με το αλεύρι και τα ζυμώνουμε στο μίξερ για 10 λεπτά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή .
  3. Το κάνουμε μια μπάλα .
  4. Παίρνουμε μια πετσέτα κουζίνας , βάζουμε στη μέση το ζυμάρι και το δένουμε καλά στραυρωτά σε ένα πουγγί .
  5. Μετα σε κατσαρόλα των 8 λίτρων , βάζουμε κρύο νερό περίπου 6 λίτρα και ρίχνουμε το πουγκί μας μέσα και το αφήνουμε 45 λεπτά .
  6. Αυτό θα φουσκώσει και όταν ο κόμπος γυρίσει προς τα κάτω και το ζυμάρι πλέει στην επιφάνεια , έτσι που να φαίνεται το μισό χωρίς το νερό να το σκεπάζει , είναι έτοιμο .
  7. Το βγάζουμε από το νερό , βγάζουμε την πετσέτα και το αφήνουμε λίγο να στραγγίσει .
  8. Το βάζουμε σε λεκανίτσα του μίξερ και προσθέτουμε 100 γρ . ζάχαρη , αλάτι και το ξύσμα λεμονιού , τα ζυμώνουμε λίγο για να ενωθούν τα υλικά και το κάνουμε πάλι μπαλάκι .
  9. Σε μια φόρμα με στεφάνι βάζουμε μια λαδόκολλα .
  10. Κρατάμε το 1 / 3 από το ζυμάρι και το υπόλοιπο το απλώνουμε στην φόρμα και τα πλάγια
  11. Το 1 / 3 από το ζυμάρι το απλώνουμε σε άνα καλά αλευρωμένο μέρος , το ανοίγουμε σε φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες 12 .

Φτιάχνουμε τη γέμιση :

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα , τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βαζουμε να βράσουν με το νερό , την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού .
  2. Όταν μαλακώσουν το παίρνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά .
  3. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς , βάζουμε την γέμιση μέσα στην φόρμα και με τις λουρίδες κάνουμε ένα σχέδιο μπακλαβαδωτό και αλείφουμε τον κρόκο με το πινέλο .
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς και μετά στους 175 ° για άλλα 20 λεπτά .
  5. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο , κάνουμε γλάσο το περιχύνουμε και ρίχνουμε ζάχαρη από την χονδρή ή με καβουρδισμένα φιλέ αμύγδαλα .
  • Γίνονται και τσουρέκια με την ίδια ζύμη και γίνεται ένα μεγάλο γεμιστό τσουρέκι με αυτόν τον τρόπο


Γέμιση με αμυγδαλόπαστα :

  • 125 γρ . αμυγδαλόπαστα
  • 100 γρ , ζάχαρη άχνη
  • 4 κ.σ. κρύο νερό
  • Την αμυγδαλόπαστα την τρίβουμε στον τρίφτη και βάζουμε 100 γρ ζάχαρη αχνη και 4 κ.σ. κρύο νερό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί .

Γέμιση από φουντούκια

  • 200 γρ φουντούκια αλεσμένα
  • 60 γρ . γάλα καυτό
  • 25 γρ . βούτυρο
  • 50 γρ . ζάχαρη
  • λίγη κανέλλα
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 3 κ.σ. σταφίδες
  • 3 κ.σ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
  1. Ανακατεύουμε πρώτα το πολύ καυτό γάλα με τα αλεσμένα φουντούκια και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα και γεμίζουμε το γλυκό μας .
  2. Ανάμεσα σε 2 αλευρωμένες λαδόκολλες ανοίγουμε το ζυμάρι σε ένα φύλλο 25x35 και βάζουμε τη μια από τις 2 γεμίσεις που θέλουμε , αλλά αφήνουμε 1 πόντο στην άκρη για να κλείσει καλά η ζύμη μας .
  3. Το κάνουμε ένα μισοφέγγαρο ή το κάνουμε κουλούρα .
  4. Το βάζουμε στο ταψί ώστε η ραφή να είναι ατο κάτω μέρος .
  5. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και αλείφουμε με ένα πινέλο το τσουρέκι μας , ρίχνουμε και τα αμύγδαλα φιλέ .
  6. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο , κάνουμε γλάσο με ζάχαρη άχνη και λίγο νερό και το περιχύνουμε .
  • ( Ζαχαρη χονδρή ίσως να έχει το Lidl .... για ρωτήστε !)



Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 03 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι ευρηματική ζύμη είναι αυτή; Μα να φουσκώνει μέσα στο νερό; δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ κάτι τέτοιο!!!Εκτός αυτού είναι και ζύμη 3 σε 1 που σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις πολλές συνταγές με αυτήν. Αν κατάλαβα καλά και δεν κάνω λάθος(αλλιώς διόρθωσέ με) κάνεις μηλόπιτα, κάνεις κουλουράκια και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, νάσου και το γεμιστό τσουρέκι!!!!Αξιοθαύμαστο όλο αυτό!!!Και μία απορία για να μην ξεχνάμε ότι έχουμε και μια άλφα περιέργεια: ποια είναι η Ζαχάρω; :) :)
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 03 Αύγουστος 2009
η Ζαχαρω ειναι η ζαχαρη που ειναι τοσσο χονδρωκομενη
και δυστυχως δεν δην βρισκετε στην Ελλαδα μας
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Δευτέρα, 03 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υποκλίνομαι στις ζύμες σου Μπιανκα μου .
Αυτη θα έπρεπε να την πουμε Μηλοπιτα η αμφίβια.
Σχόλιο από Ντεπι , Δευτέρα, 11 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπραβο!!!απ τις ωραιοτερες συνταγες που εχω διαβασει..........τα 5 σκουφακια την αδικουν...
Μεταφορά στην κορυφή