Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Γύρος στο ταψί

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένας γύρος πεντανόστιμος σε... ταψί που γίνεται πολύ νόστιμος!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8 άτομα
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο περασμένο δύο φορές από τη μηχανή του κρεοπώλη,
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο μούλτι,
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες στο μούλτι,
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  • 1 πατάτα μεγάλη κομμένη στα τέσσερα,
  • 3 πιπεριές πράσινες γλυκές (κέρατο)σε ροδέλες,
  • 1 ντομάτα μεγάλη κομμένη στα τέσσερα,
  • 1 φλ. τσ. ντομάτα τριμμένη ή χυμό,
  • 1 κουτ. γλ. κύμινο,
  • 1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο,
  • 1 κ.γλ. μαργαρίνη,
  • 1 κ.γλ. ρίγανη,
  • ½ φλ. τσαγιού λαδι,
  • αλατοπίπερο.

Για τις Πίτες:

  •  500 γρ. αλεύρι,
  • 1/2 μαγιά,
  •  1 πρέζα αλάτι,
  •  1 πρέζα ζάχαρη,
  •  1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό.
Οδηγίες
  1. Ζυμώνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά με το κρεμμύδι, το μπέικιν πάουντερ, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το χυμό ντομάτας, ή τις τριμμένες ντομάτες, το κύμινο, το μισό ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Πρέπει να ζυμωθεί πολύ καλά με τα χέρια,να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους καλά και να αφρατέψει το μείγμα.
  2. Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα στρογγυλό ταψί και απλώνουμε τον κιμά στη βάση.
  3. Από πάνω ακτινωτά και εναλλάξ τοποθετούμε τις πατάτες, τις πιπεριές και τις ντομάτες. Το πάχος του γύρου πρέπει να μην ξεπερνά τα 3 εκ.
  4. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 180oC.
  5. Κόβουμε το φαγητό ζεστό σε τριγωνικά κομμάτια και το σερβίρουμε με τις πατατούλες και τις πιπεριές.
  6. Αν θέλουμε φτιάχνουμε πίτες για σουβλάκια σπιτικές και το συνοδεύουμε!!
  7. Για τις πίτες: Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό. Ανακατεύουμε και λίγο λίγο ρίχνουμε το νερό μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μπάλα και να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε μπολ να διπλασιαστεί για 1 ώρα, παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμη στο χέρι μας και ανάμεσα στις παλάμες το ανοίγουμε σε πίτα.Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, με λίγο λάδι, ψήνουμε κάθε πίτα για 3΄-4΄από κάθε πλευρά. Συνταγή της Αργυρώς!
Σχόλια
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Σάββατο, 15 Οκτώβριος 2011
Εύκολο,γρήγορο και πολύ νόστιμο!Ιδανικό για τα παιδιά, για να μην τρώνε απέξω γύρο,αλλά και για παρέα φίλων, ένα βραδάκι, με μπυρίτσα!Αν θέλουμε για περισσότερη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε και μιξ μπαχαρικών για κεμπάπ η γύρο, που θα βρούμε στα μπαχαραδικα της Ευριπίδου.
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 15 Οκτώβριος 2011
Τζένη γίνεται πολύ νόστιμος ο γύρος μας και σίγουρα με τα μπαχαρικά περισσότερο πικάντικος!!ευχαριστώ θα το δοκιμάσω και έτσι!!:)
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 15 Οκτώβριος 2011
Πλούσια υλικά και πλούσια γεύση!!! Μπείκιν βάζω κι εγώ στους κεφτέδες μου για να γίνουν αφράτοι ή αλλιώς σόδα υγρή φαγητού.
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 18 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραία συνταγή, ωραία ιδέα!!!
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2011
Πολύ καλή μου έγινε!!!Χρησιμοποίησα κιμά κοτόπουλου, εσάς θα γίνει ακόμα καλύτερο με τον μοσχαρίσιο. Το ζουμάκι που μου έβγαλε, το αφαίρεσα στη μέση του ψησίματος και το έψησα σε αυτό το χρόνο αλλά στους 200ο. Πολύ καλή συνταγή!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2011
Ευχαριστώ Ηλιάννα!!
Με το κοτόπουλο γίνεται πιο ελαφρύ!!
Ζουμάκι δεν μου άφησε εμένα,το είχα αφήσει στο ψυγείο το μείγμα για μισή ώρα περίπου,ίσως γι αυτό!!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
δεν εχω λογια να πω ,Ταειπαν τα κοριτσια εγω βαζω μονο τα σκουφακια!!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή