Γόπες γεμιστές σε σάλτσα τομάτας
- 1 κιλό γόπες ή όποιο άλλο ψάρι σας αρέσει.
Γέμιση:
- 1 τριμμένη ντομάτα,
- ψιλοκομμένος μαϊντανός,
- 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο,
- 2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη ,
- αλάτι - πιπέρι - ρίγανη.
Σάλτσα:
- 2 -3 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες,
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- 1/2 φλ. τσ. λάδι,
- αλάτι-πιπέρι-ρίγανη.
- Καθαρίζουμε,πλένουμε πολύ καλά τα ψάρια μας,αφήνουμε 30' να στραγγίξουν.
- Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης καλά. Γεμίζουμε με το μείγμα τα ψάρια μας.Τα βάζουμε σε πυρέξ το ένα πλαι στο άλλο,αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε τις ντομάτες,κρεμμύδι, αλατοπίπερο,περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ψάρια μας.
- Τέλος ρίχνουμε το λάδι και ρίγανη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 30-40' περίπου.