Γλυκό κυδώνι
- 3 κιλα κυδωνια
- 3 κιλα ζαχαρη
- χυμο απο ενα λεμονι
- κλωναρακια αμπαροριζα
- 5 φλ. Νερό
- Ξεφλουδιστε τα κυδωνια και κοψτε τα σε λεπτες λωριδες.
- Σε κατσαρολα νβαζουμε 5 φλ νερο, τη ζαχαρη και τα κυδωνια σε δυνατη φωτια, ώσπου να αρχισει να δενει το σιροπι. Εν το μεταξυ εχουμε ετοιμο το χυμο λεμονιου και το προσθετουμε στο γλυκο.
- Αφου παρει βρασε, ι κατεβαζουμε την κατσαρολα απο τη φωτια και ριχνουμε την αμπαροριζα.
- Με σκεπασμενη την κατσαρολα αφηνουμε το γλυκο να κρυωσει και αφου κρυωσει αφαιρουμε την αμπαροριζα, το βαζουμε σε βαζακια για να το φυλαξουμε.
Άμα μας αρέσει, μπορούμε να βάλουμε και ξεφλουδισμένα αμύγδαλα στο γλυκό μας την ώρα που βράζει ή κουκουνάρι.