Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γλυκά γεμιστά πουράκια

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 17 Οκτώβριος 2013
none
Περιγραφή

Ένα γλυκό σνακ για όλες τις ώρες. Τόσο απλό και τόσο νόστιμο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
24 - 48 κομμάτια
  •    1 πακέτο φύλλο κρούστας
  •    Καρύδια λεπτοκοπανισμένα ή αμύγδαλα με τα φλούδια τους όχι   ασπρισμένα
  •    Σοκολάτα ψιλ/νη που την έχουμε ξύσει στον τρίφτη ή ψηφίδες σοκολάτας στο σακουλάκι  από το σούπερ μάρκετ.
  •    Μαύρη Ζάχαρη ή καστανή
  •    Κανέλλα σκόνη
  •    Λίγο βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
Οδηγίες
  1. Ανοίγουμε και απλώνουμε όλο το πακέτο με τα φύλλα. Κόβουμε στη μέση με το μαχαίρι όλα τα φύλλα και βάζουμε τη μια στίβα πάνω στην άλλη.
  2. Πασπαλίζουμε σε μικρή ποσότητα  κανέλλα και ζάχαρη ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του πρώτου μισού φύλλου και στη συνέχεια ρίχνουμε αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα ή και τα δύο μαζί. Επίσης στη θέση των ξηρών καρπών μπορούμε να βάλουμε τριμμένη σοκολάτα.
  3. Με προσοχή διπλώνουμε την άκρη του πρώτου κομματιού φύλλου, ώστε να διπλωθεί καλά και ξεκινάμε να φτιάχνουμε σφιχτά ρολό, για να δημιουργήσουμε ένα μακρόστενο μπαστουνάκι-πουράκι. Φτάνοντας στο τέλος του φύλλου, βάζουμε στην άκρη λίγο βούτυρο για να κολλήσει.
  4. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα, ξεκινώντας πάντα με το άπλωμα κανέλλας και ζάχαρης, αλλά αλλάζουμε τη γέμιση για ποικιλία. Μπορούμε να βάλουμε και άλλους ξηρούς καρπούς ή και σταφίδες.
  5. Τα βάζουμε κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο ταψί , χωρίς να αφήνουμε κενά ανάμεσά τους για να διατηρήσουν το σχήμα τους και να μην ανοίξουν. Αλείφουμε από πάνω όλα τα μπαστουνάκια με βούτυρο, για να γίνουν τραγανά.
  6. Βάζουμε το ταψί στην κάτω θέση του φούρνου και Ψήνουμε στους 200ο C για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή