Γλυκά γεμιστά πουράκια
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- Καρύδια λεπτοκοπανισμένα ή αμύγδαλα με τα φλούδια τους όχι ασπρισμένα
- Σοκολάτα ψιλ/νη που την έχουμε ξύσει στον τρίφτη ή ψηφίδες σοκολάτας στο σακουλάκι από το σούπερ μάρκετ.
- Μαύρη Ζάχαρη ή καστανή
- Κανέλλα σκόνη
- Λίγο βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
- Ανοίγουμε και απλώνουμε όλο το πακέτο με τα φύλλα. Κόβουμε στη μέση με το μαχαίρι όλα τα φύλλα και βάζουμε τη μια στίβα πάνω στην άλλη.
- Πασπαλίζουμε σε μικρή ποσότητα κανέλλα και ζάχαρη ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του πρώτου μισού φύλλου και στη συνέχεια ρίχνουμε αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα ή και τα δύο μαζί. Επίσης στη θέση των ξηρών καρπών μπορούμε να βάλουμε τριμμένη σοκολάτα.
- Με προσοχή διπλώνουμε την άκρη του πρώτου κομματιού φύλλου, ώστε να διπλωθεί καλά και ξεκινάμε να φτιάχνουμε σφιχτά ρολό, για να δημιουργήσουμε ένα μακρόστενο μπαστουνάκι-πουράκι. Φτάνοντας στο τέλος του φύλλου, βάζουμε στην άκρη λίγο βούτυρο για να κολλήσει.
- Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα, ξεκινώντας πάντα με το άπλωμα κανέλλας και ζάχαρης, αλλά αλλάζουμε τη γέμιση για ποικιλία. Μπορούμε να βάλουμε και άλλους ξηρούς καρπούς ή και σταφίδες.
- Τα βάζουμε κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο ταψί , χωρίς να αφήνουμε κενά ανάμεσά τους για να διατηρήσουν το σχήμα τους και να μην ανοίξουν. Αλείφουμε από πάνω όλα τα μπαστουνάκια με βούτυρο, για να γίνουν τραγανά.
- Βάζουμε το ταψί στην κάτω θέση του φούρνου και Ψήνουμε στους 200ο C για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.